Тимчасова слідча комісія, котра займалася з’ясуванням обставин, за яких ухвалювалося рішення Арбітражного інституту торгової палати Стокгольма, й розслідувала факти корупційної діяльності ЗАТ «РосУкрЕнерго» і причетності до цього посадових осіб органів державної влади та арешту екс-голови Державної митної служби Анатолія Макаренка, так і не змогла дати повної відповіді на всі поставлені перед нею запитання. За словами її очільника Романа Зварича, в його практиці це перший випадок, коли народні депутати, які мають усі надані державою повноваження для проведення подібного слідства, зіткнулися з обставинами, що повністю зводять усі повноваження нанівець.
Нагадаємо, близько двох місяців тому «Голос України» вже писав, що на діяльність ТСК чиниться тиск. Йшлося передусім про те, що принаймні один із документів, необхідних парламентаріям для відтворення подій, які відбувалися під час розгляду позову в Стокгольмі, наші правоохоронні органи засекретили. А відтак закрито доступ до низки інших паперів. Із цією проблемою депутати зіткнулися ще на самому початку своєї діяльності. Та, незважаючи на всі намагання, не змогли її вирішити й понині. З огляду на такі обставини, на думку Романа Зварича, продовжувати далі діяльність комісії немає жодного сенсу. 
Однак, незважаючи на це, учасники вчорашнього засідання ТСК шістьма голосами з шести присутніх (а це кворум) схвалили текст звіту, який незабаром оголосять із трибуни Верховної Ради. У ньому йтиметься, зокрема, про недосконалість нормативної бази, через яку депутати не мали змоги належним чином працювати. В другому пункті звіту зауважується, що в так званому третьому поданні з боку НАК «Нафтогаз» внесено певні зміни, внаслідок яких зникли згадування прізвищ посадових осіб від «Газпрому». Учора під час засідання народні депутати погодилися додати до звіту ще один пункт за пропозицією Анатолія Кінаха. В ньому йдеться про те, що в позовах не тільки різко змінювалася позиція української сторони, у них ще й нечітко прописувалося, що предметом договору між Україною і Росією була лише фінансова складова, а не розпорядження ресурсами. Вчора народні депутати також схвалили текст постанови, в якій передбачається взяти звіт ТСК до відома, надіслати його для реагування в Генпрокуратуру, а також надрукувати в «Голосі України». Цією самою постановою діяльність комісії припиняється.
Голова ТСК Роман Зварич, заступник голови ТСК Анатолій Кінах.