Під час учорашнього засідання уряду прем’єр Микола Азаров цілком очікувано звернувся до теми ухвалення проекту Податкового кодексу та назвав затвердження парламентом п’яти основних розділів кодексу «визначною подією». 
Разом з тим цього разу глава уряду не звинувачував численних протестувальників у тому, що «зображати протест їх змусили господарі», а висловився в тому дусі, що, мовляв, «у нас вільна демократична країна», тому ті, хто побачив у кодексі мінуси, вийшли на вулиці і заявили про свою незгоду. М. Азаров наголосив, що він з повагою ставиться до всіх громадян та до всіх законних інтересів, проте рішення буде ухвалюватися в інтересах переважної більшості нашого суспільства. «Так, багатьом підприємцям доведеться перебудовувати свою діяльність згідно з європейськими, цивілізованими нормами, але робиться це для того, щоб виграло все суспільство, щоб економіка, отримавши потужні стимули для прискореного розвитку, дала нам можливість вийти на принципово нову якість життя», — заявив глава уряду. Та відразу ж, ще до остаточного схвалення кодексу, закликав Міністерство фінансів та Державну податкову адміністрацію «терміново розпочати розробку документів, які повинні бути затверджені після введення в дію Податкового кодексу. Якщо ж врахувати, що до 1 січня 2011 року, коли кодекс має вступити в дію, часу залишилося не так вже й багато, то очевидно, що «помилок та недоречностей», до оперативного виправлення яких закликав прем’єр, буде чимало. Та чи не тому чинне законодавство й передбачає, що податкові новації мають вводится в дію не пізніше, як за 6 місяців до початку наступного бюджетного року. 
Інформуючи про завершення чергових переговорів з місією МВФ, прем’єр наголосив, що сторони одностайні в оцінках головного надбання нинішнього уряду — досягнення макроекономічної і фінансової стабільності. На підтвердження цього М. Азаров навів дані Держкомстату, котрі свідчать, що промислове виробництво за 10 місяців зросло на 10,7 відсотка, а зростання ВВП у січні—жовтні становило 4,6 відсотка. Серед промислових лідерів значиться машинобудування (виробництво зросло на 33 відсотки), хімічна та нафтохімічна промисловість (на 20 відсотків), металургія (на 12 відсотків). Отож МВФ до кінця року може розглянути питання про виділення Україні чергового траншу у розмірі 1,6 мільярда доларів США. До того ж прем’єр наголосив, що з першого траншу МВФ на даний час уряд не витратив жодного цента та використовує їх як резерв.
А на підтвердження того, як Кабінет Міністрів береже народні кошти, М. Азаров нагадав, що на одному із засідань уряду доручав терміново розібратися з придбанням гендиректором ДП «Дніпростандартметрологія» Олександром Турчином автомобіля «Лексус» та провести службове розслідування. «Хочу повідомити, що наказом Держспоживстандарту цей чиновник звільнений з посади. Підкреслюю, що така жорстка реакція уряду буде в усіх випадках, коли чиновники спробують витрачати такі дорогі зараз для нас народні кошти на свої забаганки, а не на те, що абсолютно не є нагальними потребами стабілізації і розвитку», — заявив прем’єр. На початку засідання уряду М. Азаров представив Віктора Балогу як нового міністра з питань надзвичайних ситуацій та вручив йому цінний подарунок. Сам В. Балога, коментуючи своє призначення, сказав, що розмова з Віктором Януковичем про його роботу в уряді «була ще з першого дня інавгурації» та що Президент поставив перед ним завдання осучаснити роботу міністерства.