У вівторок, 16 листопада, неконтрольований натовп з п’яти тисяч підприємців перекрив вулицю Калинівську, що пролягає біля МТК «Калинівський ринок» у Чернівцях. У такий спосіб вони протестували проти проекту Податкового кодексу та сплати пенсійних внесків спрощенцями. До працівників «Калинівського» приєдналися підприємці майже усіх ринків міста.
Велелюдний мітинг влаштували і на вулиці Червоноармійській біля готелю «Турист», перекривши рух транспорту в цій частині міста. Ще один натовп протестувальників вимагав біля приміщення ОДА зустрічі з владою і скандував «Ганьба». Люди тримали плакати «Панове депутати, почуйте підприємців», «Не знищуйте малий бізнес, не створивши робочі місця». Підприємці вимагали, щоб до них вийшов очільник області. Не дочекавшись появи Михайла Папієва, натовп спробував прорватися всередину облдержадміністрації. Начальник УМВС області Микола Харабара підтвердив, що підприємці мали дозвіл на мітинг, але аж ніяк не на блокування руху.
Помітингувавши біля ОДА, декілька тисяч протестувальників заблокували рух тролейбусів на розі вулиць Головної, Франка та Руської, на площі біля будинку міської ради. Утворився чималий затор, який зупинив рух у центрі міста. Так було паралізовано головні транспортні артерії міста. Рух транспорту в Чернівцях було відновлено лише близько 18-ї години.
Чернівці.
Фото Петра ГОНЧАРА.