Проект Податкового кодексу ухвалять до кінця цього пленарного тижня. Про це на брифінгу заявив народний депутат від Партії регіонів Олексій Плотніков. Відповідаючи на запитання про те, чи будуть враховані поправки, які пропонують до цього документа фракції, що не входять до парламентської більшості, народний обранець зазначив: «Профільний комітет врахував близько 20—30 відсотків поправок, які пропонувала опозиція. Вони мають право наполягати на своїх поправках і з голосу вносити ті зміни, які не були враховані комітетом. Проте, за моїми прогнозами, невелика їх кількість буде прийнята в сесійній залі».
А народний депутат від Партії регіонів Інна Богословська вважає, що Президент Віктор Янукович може ветувати Податковий кодекс. «Я думаю, що буде вето не ідеологічне, а технічне. Оскільки це дуже великий документ. Я впевнена в тому, що будуть технічні і термінологічні несумісності. Щоб дати Міністерству фінансів сформувати бюджет на наступний рік, ми повинні зрозуміти, що адміністрація Президента експертно перевірить цей документ, і я впевнена, що він буде ветований», —підкреслила вона.
У свою чергу голова Комітету Верховної Ради з питань регуляторної політики та підприємництва, народний депутат від «БЮТ-Батьківщина» Наталя Королевська заявила на брифінгу, що прийняття Податкового кодексу приведе до знищення спрощеної системи для малого і середнього бізнесу та скоротить кількість робочих місць щонайменше на один мільйон. Парламентарій також наголосила, що Податковий кодекс вигідний великим підприємствам, адже вони отримають колосальні пропозиції на ринку праці і зможуть знизити заробітні плати. А враховуючи те, що потім передбачається прийняття Трудового кодексу, то це в комплексі призведе до створення рабовласницьких умов праці.