Майже мільйон гривень винні робітникам стотисячного Кам’янця-Подільського роботодавці. Причому сума боргу економічно активних підприємств становить 772,3 тисячі гривень. У цьому списку знову «Завод точної механіки», ТОВ «Кам’янець-Подільський м’ясокомбінат», ЗАТ «Кам’янець-Подільськреставрація».
За інформацією відділу соціально-трудових відносин, завдяки системній роботі влади з підприємствами-боржниками вдалося нарешті повністю ліквідувати заборгованість підприємств УВП УТОС, ВАТ «Кам’янець-Подільськавтоагрегат», ВАТ АТП 16808, та й загалом, повідомляють посадовці відділу, заборгованість зменшується.
Натомість правоохоронні органи менш оптимістичні. Зокрема, прокуратура області вважає ліберальними рішення судів щодо керівників, які мають перед працівниками борги у зарплаті або виплачують її у конвертах. За інформацією першого заступника прокурора області Валентина Твердохліба, зазвичай рішення судів у таких категоріях справ зводяться до найменшої міри покарання, хоча санкція статті 175 Кримінального кодексу України за безпідставну невиплату зарплати передбачає і позбавлення волі строком від двох до п’яти років, і позбавлення права обіймати керівні посади. Поблажливе ставлення до злочинця, який не виплачує людям зароблене, не сприяє викоріненню проблеми.