Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 17-й тур. 12—14 листопада.
«Оболонь» — «Металург» (Донецьк). 1:1. 4 500 глядачів. Рефері — Шандор (Львів). Голи: Кучеренко, 6 (п) — Мгуні, 43.
«Іллічівець» — «Ворскла». 2:6. 3 000 глядачів. Рефері — Швецов (Одеса). Голи: Антонов, 53, Кравченко, 76 — Сачко, 19, 60, 64, Маркоскі, 44, Єсін, 69, Селін, 89.
«Шахтар» — «Металург» (Запоріжжя). 2:1. 29 219 глядачів. Рефері — Мосейчук (Чернівці). Голи: Адріано, 26 (п), Морено, 63 — Пісоцький, 71.
«Металіст» — «Севастополь». 4:0. 24 850 глядачів. Рефері — Покидько (Полтава). Голи: Девич, 33, 42 (п), Папа Гуйє, 76, Фініньо, 86.
«Арсенал» — «Зоря». 1:1. 1 400 глядачів. Рефері — Жуков (Донецьк). Голи: Матюхін, 56 — Лазарович, 73.
«Таврія» — «Динамо». 1:1. 15 000 глядачів. Рефері — Родіоненко (Луганськ). Голи: Платон, 55 — Мілевський, 46.
«Карпати» — «Кривбас». 2:1. 9 000 глядачів. Рефері — Абдула (Харків). Голи: Голодюк, 9, Худоб’як, 71 — Воронков, 73.
«Волинь» — «Дніпро». 1:1. 10 730 глядачів. Рефері — Іщенко (Київ). Голи: Пічкур, 82 — Коноплянка, 71.
Бомбардири: Девич («Металіст»), Селезньов («Дніпро»), Ідахор («Таврія») — по 9 м’ячів, Сачко («Ворскла») — 8.
Цей тур подарував кілька цікавих подій. Зокрема, матч в Маріуполі мав особливий підтекст. Адже останнім часом, після відставки Іллі Близнюка, було чимало розмов про повернення до «Іллічівця» Миколи Павлова. А він ті заяви не коментував, а привіз на азовські береги свою «Ворсклу» і розгромив господарів. Три м’ячі забив нев’янучий голеодор Василь Сачко (на знімку). От і робіть висновки самі стосовно можливих змін у полтавському і маріупольському клубах.
Напередодні матчу в головному місті Криму робили чимало прогнозів. Дехто віддавав перемогу «Таврії». Однак «Динамо» спростувало їх, бо мало помітну перевагу над господарями, не програло, але і не виграло. Був важкий перший тайм з гострим протистоянням і мінімумом моментів біля обох воріт. І захопливе протистояння після перерви.
Уже перша атака гостей принесла гостям успіх. Здавалося, «Динамо» неодмінно розвине його. Але помилка київських оборонців дозволила кримчанам зрівняти рахунок. Напруга не спадала до останньої миті. Динамівці величезними силами атакували. Але «Таврія» оборонялася відмінно. 
— Мені сподобалася гра «Таврії» і наша також, — сказав після поєдинку Олег Лужний. — Вважаю, що обидві команди провели дуже сильний матч. Хочу подякувати футболістам за самовіддачу. Певною мірою на нашу гру вплинув брак майстерності. Але стосовно самовіддачі претензій жодних.
— Результат закономірний?
— Ну, якщо зіграли 1:1, значить, закономірний. А моменти — то така справа. Якщо вони є, то треба забивати.
— Із чим пов’язана відсутність Нінковича та Шевченка?
— У Нінковича травма, у Шевченка знову проблеми зі спиною.
— Чи надовго вибули?
— Днів на десять-дванадцять.
— Прокоментуйте заміни.
— Хачериді ушкодив задню поверхню стегна, а Гармаша просто вирішили випустити замість Юссуфа.
— Ви дуже різко відреагували на падіння Мілевського в карному майданчику господарів. Уважаєте, що був пенальті?
— Як на мене, пенальті був стовідсотковий...
Отже, після нічиєї в Сімферополі відставання «Динамо» від «Шахтаря» сягає вже 10(!) очок. Важко уявити, як столичний клуб зможе наздогнати втікачів. А от боротьба за другу позицію в турнірній таблиці обіцяє бути гострою. До речі, вже в наступному турі динамівці приймають «Металіст», котрий, як то кажуть, наступає їм на п’яти. Зрозуміло, що ця ситуація надає київській зустрічі особливого значення.
Не виграв свого поєдинку у Луцьку і «Дніпро». Хоча забив першим. Зробили це дніпряни наприкінці першого тайму. А от після відпочинку «Волинь» заволоділа ініціативою. Особливо під завісу зустрічі. Ефектно забила у відповідь і мала достатньо нагод вийти вперед. Однак дніпропетровці мають завдячити своєму воротареві Яну Лаштувці, котрий відвів кілька реальних загроз.
Фото з архіву «Голосу України».