У столиці завершився 13-й Київський міжнародний книжковий ярмарок «МЕДВІН: Книжковий світ 2010». Цього року майже на трьох тисячах квадратних метрів свої роботи представили 150 видавництв. Поряд з уже визнаними зірками літератури твори на розсуд публіки представили і молоді автори. Найкращих організатори ярмарку нагородили почесними дипломами. У номінації «Дебют молодого автора» відзнаку отримала полтавчанка Тетяна Луньова за своє перше видання «Книга новел та акварелей «Рукописи не форматуються». За словами письменниці, книга, над якою вона працювала понад 10 років, розрахована на так зване родинне читання. Мовляв, кожен член сім’ї (від малого до старого) знайде в ній щось цікаве для себе. І попри те, що всі новели пронизано любов’ю до рідної мови та традицій, книга тісно пов’язана з мистецькими творами світової культури.
— Тут є дуже багато цікавих речей. Починається все з обігравання порядку змісту. Ідея в тому, що кожен читач зможе сам скомпонувати свій текст. Залежно від порядку прочитання новел, емоційна та інтелектуальна хвилі розуміння та усвідомлення будуть різними. Новели — це спроба осмислення різних аспектів сучасного життя. Читати книгу можна усією родиною. Малеча зможе розглядати малюнки, кольори. Старші дітки вже будуть розуміти певні сюжетні речі. А от для дорослих тут закладено багато рівнів розуміння. І родини зможуть потім кожну новелу обговорити: хто, що і як зрозумів.
Надідея творів пані Луньової — гармонія. Аби принести останню у кожен дім, полтавчанка із чоловіком навіть вирішили власне видавництво заснувати, яке так і назвали «Структури гармонії». Усього за кілька місяців його існування звідти у світ вийшла не тільки вже згадувана збірка новел, а і роман-перформатив «Знайти лева», та кілька концепт-календарів. От, правда, знайти видання авторки — не так і просто: «Ми зіткнулися із тим, що великі книгарні ставлять подекуди 100-відсоткову накрутку. А я ж хочу, щоб книжки приносили радість родині, а не були для неї фінансовим тягарем», — зізнається пані Луньова. Між тим зупинятися авторка не збирається. Каже, уже написала роман «Мишоловка», який викриває усі хиби нашої вищої освіти. А попереду утілення чергової мрії: видання романтичної збірки казок українською та англійською мовами. От тільки надрукувати твори заважає банальне фінансове питання.