Сьогодні в приміщенні Івано-Франківського облмуздрамтеатру імені Івана Франка відбудеться Галицький бал. Організатором його уже традиційно виступив Прикарпатський університет імені Василя Стефаника та його Студентський сенат. Усі учасники мають дотримуватися дрес-коду: жінки одягнуті в бальну або довгу вечірню сукню, а чоловіки — у фрак чи темний костюм з краваткою або метеликом. Вартість запрошення — 200 гривень на дві особи та 125 грн. — на одну. Організатори вважають, що студентам по кишені такі ціни. Усі зібрані кошти підуть на благодійні цілі.

Очікується, що на бал прибуде близько півтисячі дам і кавалерів. Здебільшого — студенти. Також бали полюбляють бізнесмени, банкіри, посадовці.
На думку організаторів, такий захід вчить культури танцю, етикету, вишуканих манер, популяризує давню світську традицію Галичини, зрештою, є здоровим та корисним проведенням дозвілля. Здається, ще жодного разу Галицький бал, який уже вшосте проходить в Івано-Франківську, не пропустив міський голова Віктор Анушкевичус з дружиною, за підтримки якого щоразу відбувається це дійство. Цьогоріч посадовець має особливий привід для вальсування, адже обраний на нову каденцію. Серед тих, хто постійно підтримує своєю присутністю реноме Галицького балу, — ректор Прикарпатського національного університету Богдан Остафійчук.