Воїни-інтернаціоналісти дали владі два тижні на те, щоб держчиновники врахували їхній протест проти політики, спрямованої на скорочення державних пільг. Таку вимогу «афганці» висунули на мітингу, що відбувся у суботу. Інакше вони загрожують повторити свій протест 27 листопада.
Пояснюючи причини невдоволення своїх товаришів політикою держави, голова Севастопольської міської організації Спілки ветеранів Афганістану Олександр Пермінов сказав: «У нинішньому реформаторському пориві влада вирішила провести монетизацію пільг без згоди тих, хто ці пільги одержує. Компенсації, які планують нам виплачувати, будуть неадекватними. Крім того, багато пільг ліквідують».
Є в «афганців» і претензії до місцевих чиновників: «Органи місцевої влади повинні надавати нам офіс безкоштовно. Але деякі депутати, ті, хто відправляв наших товаришів до Афганістану, тепер говорять: якщо наша партія платить, то нехай і «афганці» платять», — відзначає О. Пермінов.
У зв’язку з такою позицією місцевої влади, на заплановану через два тижні акцію протесту її ініціатори запрошують голову севастопольської міськдержадмністрації Валерія Саратова. Крім того, учасники минулого мітингу відправили на адресу Президента України, Кабінету міністрів і Верховної Ради листи з вимогою відновити пільги «афганцям» на тому рівні, на якому вони були за Радянського Союзу.