Учора Голова Верховної Ради Володимир Литвин привітав 104 новообраних учасників Програми парламентського стажування «Помічник голови комітету Верховної Ради 2010—2011». 
«Я надзвичайно радий вітати вас з тим, що ви пройшли такий жорсткий відбір і перемогли у цьому конкурсі. Сподіваюсь, що це чергова перемога у вашому житті. І вдячний вам за те, що ви обрали саме цю Програму, завдяки якій ми вже маємо цілу плеяду яскравих політиків і службовців високого рангу», — зазначив Володимир Литвин. Глава парламенту переконаний, що це для переможців буде потужний старт у суспільно-політичне життя. «Ви будете працювати у Верховній Раді, у комітетах, підрозділах Апарату Верховної Ради. Але мене одне тільки насторожує, чому ніхто не виявив бажання стажуватися в апараті голови парламенту. Може, це з огляду на те, що ви не плануєте найближчим часом займати цю посаду. У принципі це правильно і об’єктивно. Я гостро потребую молодих і активних мізків», — наголосив Володимир Литвин. 
Він переконаний, що треба тримати якомога далі від політики людей, які живуть виключно негативом і бачать у всьому погане, всіх сприймають негативно та вважають, що вони одні володіють істиною на всі випадки життя. Адже людина, яка заряджена, загострена на негатив, не зможе продукувати конструктивізм у роботі. «Нам як ніколи потрібен конструктивізм, потрібно відмовитися від сценарію катастрофізму. Маємо вірити в країну, у людей, і у свої продуктивні сили» , — підкреслив керівник парламенту. Володимир Литвин вважає, що етап політичних сходжень і етап будівництва держави на критиці вичерпаний остаточно і безповоротно. Звертаючись до переможців конкурсу, Голова Верховної Ради зазначив: «Саме ви і ваші ровесники зобов’язані взяти у свої руки майбутнє України. Я думаю, що ми приречені вийти на такий якісний стрибок під час наступних парламентських виборів. Це осінь 2012 року. Я думаю, що як мінімум вибори будуть за змішаною системою. Але я її не сприймаю. Я прихильник виборів за мажоритарним принципом висування від партій. І переконаний, що в такий спосіб відбудеться природне логічне, політичне структурування суспільства, — підкреслив Володимир Литвин. — Нам до кінця цього року треба прийняти надзвичайно складні і відповідальні рішення, а якщо оголосити виборчу кампанію, то у нас буде знову демонстрація гарячої любові до народу». Голова Верховної Ради рекомендує учасникам програми вивчити округ, де б вони хотіли балотуватися і починати працювати. Зокрема, слухати, вникати в сутність проблеми. «Ви, працюючи в комітетах, в Апараті Верховної Ради, переконаєтеся в очевидній істині «Не святі горшки ліплять». Ви побачите свої переваги, переконаєтеся в тому, що потрібно підтягнути в плані знань і комунікацій. Головне — діяти за принципом: уперед і вгору, мати амбітні плани і під них підвести гарну теоретично-практичну базу. У цьому ми будемо вашими помічниками», — зазначив Володимир Литвин.
На знімку ліворуч: Володимир Литвин і директор USAІD в Україні, Білорусі і Молдові Джаніна Ярузельські.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.