ЗАКОН УКРАЇНИ

Верховна Рада України постановляє:

І. Внести до статті 271 Закону України «Про планування і забудову територій» (Відомості Верховної Ради України, 2000 р., № 31, ст. 250; 2008 р., № 48, ст. 358; 2009 р., № 19, ст. 257, № 44, ст. 656) такі зміни:
частину четверту після абзацу другого доповнити новим абзацом такого змісту:
«будівель закладів освіти та культури, фізичної культури і спорту, медичного та оздоровчого призначення».
У зв’язку з цим абзаци третій - шостий вважати відповідно абзацами четвертим - сьомим;
у частині сьомій:
в абзаці другому слова «(крім будівель закладів культури та освіти, медичного і оздоровчого призначення)» виключити;
в абзаці третьому слова «будівель закладів культури та освіти, медичного і оздоровчого призначення» виключити.
ІІ. Прикінцеві положення
1. Цей Закон набирає чинності через два місяці з дня його опублікування.
2. Положення цього Закону щодо звільнення замовників будівництва будівель закладів освіти та культури, фізичної культури і спорту, медичного та оздоровчого призначення від пайової участі (внеску) у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населених пунктів поширюються також на випадки, коли органами місцевого самоврядування прийнято рішення про встановлення замовникам будівництва будівель закладів освіти та культури, фізичної культури і спорту, медичного та оздоровчого призначення розміру пайової участі (внеску) у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населених пунктів, але на день набрання чинності цим Законом не укладено відповідний договір про пайову участь (внесок) у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населеного пункту.
3. Кабінету Міністрів України до набрання чинності цим Законом:
затвердити перелік видів закладів освіти та культури, фізичної культури і спорту, медичного та оздоровчого призначення, замовники будівництва яких звільняються від пайової участі (внеску) у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населених пунктів;
привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим Законом та забезпечити приведення міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність із цим Законом.
Президент України В. ЯНУКОВИЧ
м. Київ,
21 жовтня 2010 року
№ 2625-VІ