Судова палата в кримінальних справах Кіровоградського апеляційного суду завершила розгляд справи за звинуваченням 25-річного жителя Кіровограда в убивстві своєї співмешканки. Йому винесено вирок — 15 років позбавлення волі.
Подробиці цієї жахливої історії повідомили в прес-службі прокуратури області. Садист систематично мордував жінку, з якою мешкав у будинку на вулиці 50 років Жовтня. Перенесені нею тортури, перелік яких зафіксований у матеріалах справи, нагадують екзекуції фашистів і бандитів початку 1990-х. Чому й навіщо терпіла все це співмешканка нелюда — питання, яке сьогодні вже нема кому поставити. А те, що він коїв і скоїв, у голові не вкладається. Молодик нещадно бив жінку, причому не тільки руками та ногами, а й молотком, засував їй під нігті голки, припалював тіло розпеченим паяльником... І це ще не весь перелік знущань! Душогуб був просто «віртуозом» у справі катувань, ще й хизувався цим перед знайомими.
Постійних тортур нещасна, в результаті, не витримала. Після чергового жорстокого побиття у листопаді минулого року вона померла. Щоб приховати сліди своїх злодіянь, підсудний і двоє його поплічників вивезли труп у господарській сумці за межі Кіровограда та сховали на смітнику... З огляду на надзвичайну жорстокість та цинізм скоєного державний обвинувач Олександр Замороз з винесеним вироком не погодився, вважаючи, що він не відповідає ступеню тяжкості вчиненого злочину. Прокуратура готує касацію щодо рішення суду, вважаючи його м’яким для такого душогуба.
А як можуть взагалі існувати на світі подібні індивіди — питання вже не до правоохоронців, а до психіатрів і психологів. І до політиків, у тім числі. Це закономірний результат тривалого неспокою (моментами аж до рівня психозу) в українському суспільстві, деградації значної частини людей, зумовленої постійними розчаруваннями і боротьбою за виживання, що трансформується з часом у безнадію, а потім у подібне озвіріння. Важко сказати, яке майбутнє в України, коли поруч із нами більшає людей (варто лише почитати кримінальну хроніку), для котрих убивство, знущання над старими і малими, а в кіровоградському випадку — екзекуції стосовно жертви на рівні маніяка стають звичною справою.
 
Кіровоградська область.