У місті протягом тижня проходить V всеукраїнська олімпіада танцю. У ній беруть участь понад 5 тисяч танцюристів, майже 300 колективів з усіх куточків України та 18 країн світу. У програмі — змагання з танцю живота, хіп-хопу, брейк-дансу, стріт-дансу, бальних та інших видів. У складі суддівської колегії — 60 суддів міжнародної категорії з багатьох країн світу.

Протягом олімпіади (в її рамках відбудуться чемпіонати світу та України, змагання за кубки) вручать 1500 медалей та 600 кубків. Олімпіада у Тернополі є доволі престижною, деякі танцюристи беруть у ній участь не вперше.
Організували грандіозне свято президент Української ради танцю Ірена Бусь (головний суддя), керівники Тернопільського центру «Євроданс» Павло Бойко та Світлана Недільська. За словами пані Ірени, рамки олімпіади з кожним роком розширюються, про українських танцюристів більше дізнаються у світі, а ми маємо нагоду пізнавати міжнародний досвід. Закриття олімпіади, яке відбудеться 14 листопада, стане справжнім феєричним шоу. Танцюють всі!

На знімку: Георгій Тайгільдін (Челябінськ, Росія) — чемпіон світу-2010 з класичного танцю живота.
Фото надано прес-службою олімпіади.