Заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко вважає, що громадським організаціям варто скласти своєрідний «чорний список» фальсифікаторів на виборах до органів місцевого самоврядування 2010 року, повідомили у прес-службі М. Томенка. На його думку, передовсім йдеться про керівників територіальних, міських та дільничних виборчих комісій, які в багатьох регіонах України фактично підписували неіснуючі результати голосувань. «Мова, зокрема, йде і про керівників місцевої влади та правоохоронних структур, без відома яких такі дії відбуватися не могли», — наголосив він.
На переконання заступника глави парламенту, якщо на сьогодні проти таких осіб складно відкрити кримінальні справи та довести їх до кінця, то «максимальне поширення інформації буде важливим, бодай моральним чинником щодо тих, хто викривив волевиявлення громадян».
«Цілком очевидно, що без адекватної реакції на такі протиправні дії, хоча б морально-інформаційної, слід чекати їх повторення на парламентських виборах у ще більш потворній формі», — сказав М. Томенко.