Валера Ситніков підкорив нову вершину! Здається, цей одинадцятирічний хлопчина з Кам’янця-Подільського створений для того, щоб перемагати.
Ще дошкільням він перепливав Дністер. А потім подався на сцену. Цього разу лаври зірвав у Львові, де наприкінці жовтня відбувся світовий конкурс «Міні-міс і міні-містер світу-2010». Посланці десяти країн світу — 28 дівчаток і хлопчиків змагалися за корону. Були юні «містери» та «міс» з Англії, Швейцарії, Болгарії, Польщі, Молдови, Ємену. На карнавалі національних костюмів Валера вирізнявся з-поміж усіх. А для конкурсу талантів він обрав образ улюбленого українського казкового героя — Котигорошка. З’ясувалося, маленький лицар уміє підкоряти й серця дорослих, навіть якщо вони — члени суворого журі. Всі учасники отримали призи. А юного кам’янчанина удостоєно двох нагород — «Міні-містер світу-2010» та «Принц змагань-2010».
Хто допомагає йому готуватися до шоу? Передовсім мама Лариса. Вона сама й супроводжує сина в поїздках. Образ Котигорошка обрано дуже вдало. Коли хлопець танцював гопак, то це була справжня вистава, яка захопила всіх.
— Син лише два роки танцює, але у нього все гарно виходить. Це тому, що йому подобається це заняття. У Валерки — багатогранний талант: він чудово декламує вірші та байки, навіть перемагав у всеукраїнських конкурсах. У нього є ще одна схильність — пародиста. На конкурсі у Львові він зображав... Людмилу Гурченко. І хоч зарубіжні члени журі навряд чи знають, хто вона, однак високо оцінили і костюм, і майстерність хлопця. І цього разу Валерка переміг. Утім, він сам каже, що був переконаний у власній перемозі.
Ситнікови — люди незаможні. Пані Ларисі колись і не мріялося про участь сина в таких шоу: надто дороге захоплення. Але хлопця вже добре знають у місті, шанують його талант, тож зазвичай знаходяться спонсори. І вони не пошкодують про витрачені кошти. Та вони не тільки підтримують дитину із малозабезпеченої родини, а ще й допомагають юному артисту, котрий, можливо, принесе славу Україні.
Тим часом Валера Ситніков уже отримав запрошення до Канади та Швейцарії. Сам він охоче ділиться враженнями від пережитого та побаченого. У нього тепер багато нових друзів. І серед них — улюблена газета «Голос України». І неспроста: саме «Голос» першим запримітив юне обдарування і вже не раз розповідав про його успіхи.
На знімку: Валерій Ситніков — «Міні-містер світу-2010».
Фото автора.