Футбол. Кубок країни. 1/4 фіналу. 10 листопада.
«Зоря» (Луганськ) — «Дніпро» (Дніпропетровськ). 1:1 (пенальті — 4:5). Голи: Полянський, 36 — Гладкий, 75. Вилучено Чеберяка («Дніпро», 71).
«Сталь» (Алчевськ) — «Динамо» (Київ). 2:3. Голи: Шевченко, 44, Лактіонов, 90+1 — Мілевський, 49, 60, Одинцов, 54 (автогол). Вилучено Попова («Динамо», 67, друге попередження).
«Шахтар» (Донецьк) — «Металург» (Запоріжжя). 1:0. Гол: Тейку, 14 (автогол).
«Карпати» (Львів) — «Арсенал» (Київ). 0:2. Голи: Самодін, 8, Гусєв, 82.
Лише «каноніри» у Львові здобули досить переконливу перемогу. В інших представників еліти справи складалися, як-то кажуть, на нервах. «Дніпро» вирвав перемогу у «Зорі», забивши на один післяматчевий пенальті більше.
«Шахтар» узагалі не забивав. За нього це зробили суперники, вразивши власні ворота. Ну, а «Динамо» програло перший тайм в Алчевську. Гол-красень забив потужним ударом В’ячеслав Шевченко. Але в другому таймі, після появи на полі Мілевського, гості перебрали ініціативу в свої руки. І за п’ятнадцять хвилин забили три м’ячі.
Здавалося, все стало на свої місця. Однак до честі футболістів «Сталі», вони не знітилися і, як мовиться, билися до останньої миті. І провели ще одного м’яча. Одне слово, зіграли гідно проти іменитого клубу.
Цей матч, схоже, подарував чимало корисної інформації наставникові «Динамо» Олегові Лужному. «Тепер я знаю, хто на що претендує і хто чого вартий, — сказав він після зустрічі. — Але про це поки що нічого конкретного. Висновки робитимемо пізніше. Зрозуміло, як позитивні, так і негативні. Футболісти мають відповідати рівню «Динамо». Сьогодні проблема була лише в центрі поля, а конкретно — у трьох опорних футболістів. Вони не керували грою. М’яч майже не тримався — от і все».
Отже, до півфіналу вийшли «Дніпро», «Динамо», «Шахтар» і «Арсенал». Як повідомив «Голосові України» прес-аташе Прем’єр-ліги Андрій Палаєв, жеребкування цього етапу, можливо, відбудеться ще нинішнього року. Рішення поки що немає.
* * *
Першість країни. Перша ліга. Пропущені матчі. 9-й тур. «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) — «Динамо-2» (Київ). 0:3. 15-й тур. «Титан» (Армянськ) — «Чорноморець» (Одеса). 0:1.