Народний депутат Олег Ляшко заявив на прес-конференції у Чернігові про те, що має плани стосовно партійного будівництва самостійної політичної сили, яку він очолить. Політик вірить у її шанси швидко здобути авторитет в українців і мати свою фракцію у Верховній Раді. «Досить на когось працювати, — сказав він. — Треба самому спробувати бути лідером».

 О. Ляшко покладається на здобутий 13-річний досвід співпраці з Ю. Тимошенко і результати роботи з виборцями на Придесенні. На запитання «Голосу України» про те, чи це не буде за ознаками «технічна» партія, яка відтягуватиме голоси в «Батьківщини», О. Ляшко зазначив, що «на більш технічну перетворюється насамперед остання». Він і далі вважає себе послідовним опонентом діючої влади з деякими застереженнями: «Я сьогодні в опозиції, яка пропонує альтернативний шлях розвитку України, а не кричить і мітингує. Мітинговщина та крик — це не те, що має робити опозиція за нинішніх умов».

О. Ляшко сподівається, що його нова політсила «буде реальною опозицією, яка становитиме серйозну протидію нинішній владі».

Народний депутат висловив переконання, що його виключення з фракції БЮТ і відсторонення від виборчого процесу в регіоні фактично вплинуло на поразку «Батьківщини» на Чернігівщині. Головною проблемою обласного осередку, на його думку, є відсутність авторитетних кадрів. «На цих виборах в обласну раду «Батьківщина» отримала 18,6%, — сказав О. Ляшко. — Тоді як під час першого туру президентських виборів на початку цього року ми мали 42,7%, а на виборах 2007 року за БЮТ проголосували 41,9%. Партія не змогла виставити достойні кадри на ці вибори, тому й має такий результат. Ось за партійним списком пройшли 14 депутатів. 13 із них мешканці Чернігова. Хто вони? Здебільшого офісні працівники партії».

Торкнувся політик і питання появи скандального відео про нього. «На мою думку, — зауважив він, — це робота моїх колишніх соратників. Я думав, що це влада могла вчинити цю фальсифікацію. Але коли мене виключили з фракції, все стало зрозуміло».

Олег Ляшко наголосив на тому, що не збирається полишати свою діяльність у регіоні. «Я працював і буду працювати на Чернігівщині, — сказав він. — За моєї підтримки зроблено тут багато. Я і надалі докладатиму зусиль для розвитку Чернігівської області».

 

Чернігів.