Учора Український союз промисловців і підприємців (УСПП) та Київський національний університет імені Тараса Шевченка (КНУ) підписали угоду про співробітництво. Документ скріпили підписами президент УСПП Анатолій Кінах та ректор КНУ Леонід Губерський. Таким чином сторони вирішили поєднати зусилля для використання таких важливих факторів успішного реформування економіки країни, як конкурентоспроможність вітчизняних підприємств та якість підготовки фахівців.
Угода передбачає взаємні консультації з питань підготовки якісних кадрів для українських компаній, співпрацю у галузі впровадження науково-дослідних розробок у виробництво, проведення наукових досліджень з актуальних проблем розвитку національного господарського комплексу в умовах модернізації економіки України.
— З підписанням угоди з такою потужною організацією, яка об’єднує більше 80% всіх структур та організацій промисловців і підприємців, перед нашими студентами відкриваються більш широкі можливості для того, щоб набувати навички майбутньої практичної роботи уже зараз, під час навчання, а не надолужувати після закінчення університету, — зауважив Леонід Губерський (на знімку праворуч).
Він також додав, що теоретичні розробки університету необхідні тим структурам, які входять до складу УСПП. Так, сторони використовуватимуть науково-дослідний і виробничий потенціал науковців та підприємців, впроваджуючи їхні розробки безпосередньо у виробництво. Крім того, сприятимуть реалізації освітніх програм, консультуватимуться в питаннях підготовки кадрів, видавництва наукових й освітніх видань.
— Таким чином, ця угода приречена на успіх, — резюмував Л. Губерський.
У свою чергу Анатолій Кінах (на знімку ліворуч). сказав, що протягом десяти днів сторони підготують перелік пріоритетних напрямів співпраці на 2011 рік.
— Ми зробимо все від нас залежне, щоб наблизити теоретичну частину до наших реалій, і навчимо студентів працювати в умовах конкуренції, — зазначив він.
Анатолій Кінах також підкреслив, що підписана угода є частиною побудови постійного і системного діалогу влади, бізнесу і громадянського суспільства. Нагадаємо, у квітні нинішнього року УСПП підписав меморандум з Кабінетом Міністрів України про партнерство і співробітництво, що сприятиме розвитку економіки, бізнесу як складових правової, демократичної держави. Меморандум передбачає, що найважливіші державні рішення економічної сфери прийматимуться з урахуванням досвіду, інтелекту та професіоналізму реального сектору економіки. До речі, у рамках підписаного меморандуму за спеціальним дорученням Прем’єр-міністра Миколи Азарова активно триває процес залучення представників УСПП до роботи громадських рад та колегій.