Легка атлетика. Анкара (Туреччина). Перші всесвітні ігри серед кадетів-військовослужбовців, у яких брали участь спортовці віком до 24 років. За команду Збройних Сил України виступала чудова сімка, яка здобула 8 золотих і 3 срібні нагороди.
Бар’єристки Ганна Ярощук і Ганна Титимець на дистанції 400 метрів посіли перше та друге місця. На вдвічі коротшій дистанції дівчата помінялися місцями. Крім того, в їхньому активі ще по одній перемозі. Ярощук була найкращою у секторі для стрибків у довжину, а Титимець виграла жіночу стометрівку.
Першими у своїх дисциплінах фінішували також Максим Москаленко (стрибки у довжину), Станіслав Сегеда (штовхання ядра), Антон Саєвич (стрибки у висоту), Юлія Кутах (біг 1500 м). Ще одна срібна нагорода — в активі Романа Старуха (біг 400 м).
Академічне веслування. Карапіро (Нова Зеландія). Український екіпаж жіночої четвірки парної у складі Яни Дементьєвої, Анастасії Коженкової, Катерини Тарасенко та Олени Буряк здобув срібну нагороду чемпіонату світу. Піднятися на найвищу сходинку п’єдесталу пошани, а отже, захистити титул чемпіонок світу, здобутий минулоріч, українкам завадили спортовки Великої Британії. Бронзові нагороди дісталися німкеням.
Фехтування. Париж (Франція). Чемпіонат світу. Чоловіча та жіноча збірні Росії виграли золоті медалі у командних змаганнях з шаблі. Українські дівчата стали срібними призерками. Олімпійські чемпіонки Ольга Харлан, Олена Хомрова, Ольга Жовнір і Галина Пундик на шляху до п’єдесталу здолали збірні Іспанії (45:32), Італії (45:38) та Франції (45:34). Але у фіналі поступилися росіянкам (33:45).
Хокей. Чемпіонат України. 9 листопада. «Сокіл» (Київ) — «Компаньйон-Нафтогаз» (Київ). 7:3 (2:0, 2:1, 3:2).
«Харків» — 18 очок , «Донбас» (Донецьк) — 15, «Сокіл» — 15, «Компаньйон» — 12, «Поділ» (Київ) — 9, «Білий барс» (Бровари) — 3, «СДЮСШОР-Ворони» (Суми) — 0.
Шахи. У турецькому місті Гатай з 2 по 25 грудня відбудеться чемпіонат світу серед жінок. Про це повідомила прес-служба Міжнародної федерації шахів (ФІДЕ). Україну на цьому турнірі представлятимуть Катерина Лагно, Марія Музичук, Ганна Ушеніна та Наталія Жукова. За перемогу боротимуться 64 учасниці.
Футбол. Новим наставником збірної Фінляндії став Оллі Хуттунен. Місцевий фахівець замінить біля керма національної команди англійця Стюарта Бакстера. Зміна відбулася через незадовільний початок для фінів у відборі до Євро-2012, де команда програла три стартових матчі. Першу зустріч із новим наставником фінські футболісти (серед них, сподіватимемося, буде київський динамівець Роман Єременко) проведуть у відбірному матчі Євро проти збірної Сан-Марино.
Сторінку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.