Футбол. У данському місті Ольборзі відбулося жеребкування фінальної стадії чемпіонату Європи-2011 серед молоді (U-21). Збірна України потрапила до групи В, де зустрінеться з Чехією, Іспанією та Англією. У квартеті А змагатимуться Данія, Ісландія, Білорусь та Швейцарія.
Церемонія розпочалася з вітальної промови президента Данського футбольного союзу Аллана Гансена, після чого директор зі спортивних змагань УЄФА Джорджо Маркетті та керівник відділу УЄФА з проведення турнірів для національних збірних Ленс Келлі провели жеребкування. Допомагали їм Горст Грубеш, який привів Німеччину до перемоги в чемпіонаті Європи-2009, посол турніру екс-форвард збірної Данії Флеммінг Поульсен та ведуча Улла Ессендорпс.
Те, що для нашої збірної авторитетів не існує, вона довела ділом, виступаючи у відбірному циклі. Українці у своїй групі обійшли сильних французів і бельгійців, а у плей-оф здолали одну з найкращих молодіжних збірних Європи і світу — команду Нідерландів.
Можливо, наша група зібрала дещо сильніших суперників. Однак, як відомо, у фінальних турнірах цих змагань слабких учасників не буває. Тому треба ретельно і серйозно готуватися. А вже в Данії налаштуватися найкращим чином і на кожну зустріч виходити, як на вирішальну. Тоді, можливо, і результат прийде. А ми зі свого боку бажатимемо Павлові Яковенку та його хлопцям ще й везіння побільше.
— Завдяки такому жеребу наші футболісти хоч відчують, що грають у фіналі чемпіонату Європи, а не на представницькому міжнародному турнірі. Чим сильніший суперник, тим цікавіше грати, — сказав Павло Олександрович. — У Данії всі будуть рівні. Кожна команда має свої принади. Різниця тільки у стилі. Чехія — більш силова, Іспанія — особливо технічна, Англія демонструє змішаний стиль. Але нам байдуже, з ким грати. Прагнутимемо максимального результату, перемоги в кожному поєдинку...
Нагадаємо, що матчі фінальної частини відбудуться в чотирьох данських містах — Оргусі, Гернінгу, Ольборзі та Віборзі, починаючи з 11 червня 2011 року. Переможець визначиться 25 червня в Оргусі.