Хокей. У межах підготовчого збору молодіжна збірна України (U-20) проведе товариські матчі з київськими «Компаньйон-Нафтогазом» та «Подолом». Про це розповів тренер збірної Олександр Савицький.
Наставник повідомив, що прибути на збір відмовився воротар київського «Сокола» Максим Балимов. За словами тренера, Максим таке своє рішення мотивував тим, що він тільки тренується з командою, а після цього не бере участі в офіційних турнірах. Відсутні також Дмитро Ханін («Німан», Білорусь, Гродно) та Святослав Бєлєвцов («Динамо», Білорусь, Мінськ), які не встигли відновитися після травм.
Цей збір молодіжного колективу України, котрий розпочався в понеділок, триватиме до 14 листопада на ЛСК «Авангард». Проживає команда на базі в Пущі-Водиці. Завтра збірна зіграє з київським клубом «Компаньйон-Нафтогаз», а в неділю (14 листопада) — з іншим столичним колективом, «Поділ».
Усі ці приготування ведуться заради успішного виступу збірної України на молодіжному чемпіонаті світу в дивізіоні—1. Наша команда виступає у групі А, котра збереться в Бобруйську (Білорусь), де з 13 по 19 грудня й відбудуться матчі світової першості.
За єдину путівку до еліти українські хокеїсти сперечатимуться з командами Латвії, Італії, Японії та Великої Британії. У ті самі терміни група В змагатиметься в словенському місті Блед. Там за путівку до елітного дивізіону боротимуться збірні Австрії, Данії, Казахстану, Хорватії, Литви і Словенії.