Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримав два найсучасніші реанімобілі «Mersedes Benz» загальною вартістю два мільйони гривень. Нові реанімобілі німецького виробництва придбано з ініціативи голови обл-держадміністрації Олександра Вілкула. Завдяки їм, запевняють фахівці, зникне поняття нетранспортабельності пацієнтів.
Автомобілі обладнано короткими і довгими спинальними щитами, вакуумними матрацами та шинами, які забезпечують нерухомість пацієнта під час транспортування, а також реанімаційним обладнанням: апаратом штучної вентиляції легень, кардіомонітором, дефібриляторами, електричним аспіратором тощо. Одна з машин має ще й спеціальну апаратуру для немовлят, що дає змогу перевозити до лікарень новонароджених вагою від 500 грамів, а також дітей з вадами серця та легень.
Наразі в автопарку Центру екстреної медичної допомоги налічується 21 реанімобіль, у тому числі — єдині в Україні два автомобілі підвищеної місткості, які можуть одночасно транспортувати трьох-чотирьох реанімаційних хворих.
Фото надано управлінням преси та інформації ОДА.