Івано-Франківська обласна організація ВО «Свобода» пікетувала будинок Івано-Франківської ОДА та обласної виборчої комісії під гаслом «Ні — виборчим фальсифікаціям та політичному злодійству!».
Їх головна вимога — визнати недійсними вибори до Івано-Франківської обласної ради та провести повторні. Під час пікетування кількасот учасників акції на чолі з головою ВО «Свобода» Олегом Тягнибоком намагалися потрапити до приміщення обласної держадміністрації, де знаходиться обласна ТВК. Однак шлях пікетувальникам перекрили правоохоронці. «Свободівці» стверджують, що міліціонери побили кількох учасників акції, і збираються подати позовну заяву до суду, в якій вимагатимуть притягнути їх до відповідальності.
Правоохоронці спростовують інформацію прес-служби ВО «Свобода». Як повідомив відділ громадських зв’язків УМВС в області, «міліціонери діяли виключно у рамках своїх повноважень», а ось «дії і поведінка «свободівців» були далекими від толерантних», про що свідчать «пошкодження форми працівників міліції, нецензурна лайка на їхню адресу». Одного з міліціонерів доставлено в лікарню. У розпорядженні ЗМІ, наголошується в повідомленні, є відеозйомка події, на якій чітко видно, «хто і як себе поводив». «Якщо ці громадяни сподівалися спровокувати неконтрольовану ситуацію, то їм таке ніяк не вдалося, — вважають правоохоронці. — Підсилена працівниками спецпідрозділу «Беркут» охорона не пропустила агресивно налаштованих людей і спонукала їх покинути приміщення».
 
Івано-Франківська область.