Шановні колеги, пані й панове депутати, обрані до місцевих рад!
Звертаюсь до вас усіх. Звертаюсь без урахування вашої партійної чи якоїсь іншої приналежності. Всі ми тепер однакові у своїх обов’язках.
Бо всі ми обрані народом, нашими співгромадянами, мешканцями рідної України.
Мешканці всіх населених пунктів, попри різні політичні, громадські та інші суспільні вподобання, єдині в одному: вони хочуть порядку в нашому спільному домі та справедливого вирішення їхніх конкретних, життєво важливих проблем.
Вибори закінчилися. Все, підведімо риску. Забудьте про ваші виборчі штаби, листівки і всю вашу агітаційно-пропагандистську діяльність, яка подекуди виходила за межі порядності.
Віднині й до кінця вашої каденції ви маєте відкинути настрої суперництва.
Бо всі ми, незалежно від партійних чи інших кольорів, обрані на відповідальні посади не для пропаганди й агітації в інтересах наших політичних сил, а для спільної продуктивної роботи в конкретних населених пунктах, на конкретних територіях районів, областей і всієї держави.
Деякі з вас уперше стали обраними на відповідальні посади депутатів і тепер практичною роботою повинні довести серйозність своїх намірів і обіцянок.
Проте й ті, хто не вперше обраний депутатом, не мають жодних переваг перед новообраними, бо вимоги до всіх однакові.
А цих вимог лише дві, й вони дуже прості:
по-перше — чесно працювати в інтересах громади;
по-друге — не йти проти власної совісті.
Але ми всі не з Марса прилетіли й добре знаємо, що на нашій землі буває по-різному. Тому не дайте себе спокусити новими можливостями для особистого приватного успіху.
Маємо прийняти до серця святі слова молитви Господньої:
«...І прости нам провини наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим. І не введи нас у спокусу, але визволи нас від лукавого».
Тому бажаю вам працювати над собою, щоб зберегти себе й отримати задоволення від вашої активної і плідної діяльності для суспільного добра.
Віталій КОРЖ, народний депутат України.