За підсумками десяти місяців цього року, в краї стало менше безробітних та знизилися борги із заробітної плати. Якщо на початку економічної кризи в області нараховувалося 69 тисяч безробітних, то зараз їх кількість скоротилася більш ніж удвічі — до 32,6 тисячі. На одну вакансію претендує в середньому 3—4 особи. «З одного боку, в нас менше безробітних, але менше і взагалі робочої сили. І є дефіцит у цьому плані, — зазначив голова обласної державної адміністрації Анатолій Близнюк. — Тему невідповідності між запитом ринку праці та профілем фахівців, яких випускає вуз, ми серйозно розглядатимемо і залучатимемо громадськість. Роботодавці повинні впроваджувати ідеологію соціальних гарантій для своїх працівників, яких бояться втратити».
Обсяги виробництва в області, порівняно з минулим роком, зросли на 13,7 відсотка. Зростання продемонстрували всі галузі, крім вугільної, яка знизила видобуток. Середня заробітна плата становить 2446 гривень, середня пенсія — 1319 гривень. Збільшується відсоток людей, які отримують зарплату, вищу за тисячу гривень.
Анатолій Близнюк додав: у регіоні спостерігається приріст інвестицій, хоча Донеччина й не посідає за цим показником перших місць. «Оцінку потрібно давати комплексну, — пояснив керівник області. — Коли ми кажемо, що за рівнем соціально-економічного розвитку перебуваємо не на дуже високих місцях (зараз — приблизно на дванадцятому серед областей), то повинні враховувати особливості регіону. Виробництво — на першому місці, заробітна плата — на першому місці, і 38 відсотків усіх екологічних викидів — це наші показники. Якщо підсумувати все, то де ми будемо? Приблизно посередині. Доти, доки в нас повітря не буде таке, як у Карпатах, ніколи ми за сумарними, комплексними показниками не станемо першими. А інші регіони, не маючи промисловості, маючи нормальну екологію, збільшивши на три копійки зарплату, будуть на першому місці».