Хоч вибори до Тернопільської міської ради  і проходили у спокійній обстановці, після них розгорнулися небувалі пристрасті з пікетуванням, блокуванням, госпіталізацією, прес-конференціями, відеозйомками тощо. Минулої п’ятниці міська територіальна виборча комісія оголосила переможцем серед претендентів на посаду міського голови Сергія Надала (ВО «Свобода»). На другому місці — попередній міський голова Роман Заставний («За Україну»), на третьому — Петро Гоч (Партія регіонів).
За партійними списками депутатами стали представники восьми політичних партій: «Свободи» — 11, Партії регіонів — 6, «Фронту змін» і «Нашої України» — по 3, «За Україну», Української партії, «Батьківщини» — по 2, УНП — 1.
Щодо виборів депутатів-мажоритарників, то результати оголосили по 23 округах із 30. З них сімнадцять також вибороли «свободівці». На решті семи округах у зв’язку зі скаргами на порушення під час підрахунку голосів, які, до речі, надійшли від «Свободи», Партії регіонів та інших суб’єктів виборчого процесу, мали перерахувати бюлетені. Після того, як члени ТВК розглянули скаргу представників «Свободи», їх роботу в неділю було заблоковано, решту скарг їм розглянути не дали.
Далі події в інтерпретації новообраного міського голови Сергія Надала і членів ТВК, які дали в понеділок прес-конференції (кожна сторона окремо). 
За словами Сергія Надала, під час перерахунку голосів на одній з дільниць виявлено 15 бюлетенів з подвійними позначками за кандидата від «Свободи», що дало підставу визнати їх недійсними, а його — непрохідним. Мовляв, під час підрахунку голосів на дільниці недійсних бюлетенів за цього кандидата не було. Є підозри, що підстава сталася вже у приміщенні ТВК. Тому вони звернулися до членів комісії з вимогою припинити подальший перерахунок і викликали представника прокуратури. «Свобода» наполягає, що у спірних округах, за даними паралельного підрахунку голосів, також перемогли її представники, і вимагає визнати результати виборів за протоколами дільниць з мокрими печатками. На думку свободівців, результати виборів у Тернополі має оголосити ЦВК. Ця політична сила, окрім свого голови, сподівається мати більшість і в депутатському корпусі. «У разі оголошення фальсифікованих результатів виборів, представники «Свободи» здадуть свої мандати, що зробить нечинною міську раду, — заявив Сергій Надал. — Ми впевнені, на повторних виборах зможемо показати не гірший результат».
Емоційною була прес-конференція голови міської ТВК Івана Чорнозуба, секретаря Богдана Рокочого і членів комісії. За їхніми словами, 7 листопада о 9-й годині вони розпочали роботу. Після того, як перерахували голоси по одному з округів і результат виявився не на користь кандидата від «Свободи», представники цієї політичної сили заблокували роботу комісії і майже 12 годин не випускали нікого з приміщення». «Нас звільнили аж тоді, коли з’явився начальник міської міліції, а це було після 10-ї вечора», — доповнив Йосип Снітинський. За словами Івана Чорнозуба, у вівторок члени комісії мають намір продовжити перерахунок голосів в округах, на які подано скарги, й оголосити остаточні результати виборів у середу. Звісно, якщо членам комісії не перешкоджатимуть.
Голова облдержадміністрації Михайло Цимбалюк звернувся до всіх політичних сил, які ввійшли до органів місцевого самоврядування, відкинути амбіції і перейти від політичної боротьби до конструктивної роботи. 
Тернопільська область.