Народний депутат України Євген Царьков (фракція КПУ) відвідав комунальне підприємство «Дитячий будинок «Жемчужинка».
Після знайомства з дітьми Євген Царьков взяв участь у святковому дитячому ранку «Золота осінь», де дітлахи показали свої здібності й подарували парламентарію глиняну іграшку, зроблену власними руками.
На підставі даних про спроби продажу дітей за кордон, де їхня доля не підконтрольна державі, Євген Царьков, як повідомляє прес-служба КПУ, ініціюватиме в парламенті питання про запровадження мораторію на відчуження дітей не громадянам України. За даними народного депутата, за останніх 19 років за кордон було відправлено близько 20 тисяч дітей! Він пообіцяв усіляко захищати кожну дитину від корупціонерів у владі, особливо на тлі недавніх скандалів в Одесі та області, пов’язаних із продажем дітей.
Меценат «Жемчужинки» Валерій Локайчук, директор благодійного фонду «К» Оксана Дроган, директор дитячого будинку Світлана Петрова ознайомили Євгена Царькова з матеріально-технічною і методичною базою комунального закладу.
Меценати пожертвували на утримання дитячого будинку тільки торік 950 тис. доларів. Крім покупки шкільного автобуса, в цю суму увійшла й покупка двох котеджів для співробітників. Що характерно, комунальне, повністю державне підприємство фінансується благодійним фондом.
До речі, «Жемчужинка» з’явилася на березі Чорного моря 2006 року. За недовгий період існування комунальної навчальної установи «Дитячий будинок «Жемчужинка» були зі-гріті теплом і турботою десятки дітлахів. Унікальну будову загальною площею 5455 кв. метрів обладнано за останнім словом архітектури й дизайну. На території є басейн, приміщення під театральну студію зі своєю сценою й завісою, обсерваторія, відеотека й бібліотека, футбольне поле, комп’ютерний і музичний класи.
Діти відвідують академію музики ім. Нежданової, навчаються у педагога хореографії, опановують ази комп’ютерної грамоти, займаються східними єдиноборствами з майстром спорту міжнародного класу, займаються театральною діяльністю, плетуть із бісеру, ліплять і малюють шедеври.