Голова Запорізької облдержадміністрації Борис Петров вважає вибори чесними. Про це він повідомив на спеціальному брифінгу. У Запоріжжі і ще в одному місті області міські голови не від Партії регіонів, однак іще 12 їхніх колег — все-таки регіонали. Що- до представництва у радах, то 60 відсотків складу нової Запорізької міськради — від партії влади. А в обласній раді їх іще більше — до 70 відсотків, інформує наш власний кореспондент Леонід СОСНИЦЬКИЙ.
Помста конкурентів?
У Прилуках відбулася акція протесту перед міськвиконкомом. Прилучани занепокоєні звільненням директора міського Будинку культури Олександра Дубовика, якого під тиском змусили написати заяву про розрахунок. Керівник закладу культури брав участь у виборах у команді конкурента обраного міського голови. А у с. Колісники Ніжинського району було спалено підсобне приміщення директора селянського фермерського господарства «Любава» Валентини Скрипки, яку місцеві жителі обрали депутатом районної ради. Вона вважає, що це — помста її політичних конкурентів, повідомляє наш власний кореспондент Сергій ПАВЛЕНКО.
Луцьком керуватиме колишній банкір
Міським головою Луцька став представник партії «Сильна Україна» Микола Романюк, за якого проголосувало 34,85 відсотка виборців обласного центру. Нині діючий міський голова Богдан Шиба, який ішов на вибори від партії «За Україну», має третій результат — 9,47 відсотка.
Новому міському голові Луцька Миколі Романюку — 52 роки. Народився він у селі Золочівка Рівненської області в знаковий для України день — 24 серпня. До обрання на посаду працював директором Волинського головного регіонального управління ПАТ КБ «Приватбанк», декілька років очолював облдержадміністрацію, в радянські часи — був першим секретарем обкому комсомолу. Як банкір, Микола Романюк завоював авторитет у мешканців області. Чи зуміє підтримати своє високе реноме під час перебування на виборній посаді — покаже час.
Щоправда, новообраному голові доведеться встановлювати консенсус з кандидатами від опозиційних партій, яких переважна більшість у міській раді. Адже серед 50 новообраних депутатів Луцької міської ради 24 представлятимуть партію «Батьківщина», 9 — ВО «Свобода», по 4 депутати будуть від Партії регіонів, «Фронту змін», «За Україну», по 2 — від «Нашої України» і «Сильної України», один депутат від Європейської партії України, передає наш власний кореспондент Микола ЯКИМЕНКО.
Переміг з мінімальним відривом
Сьогодні в Каховці, третьому за масштабами населеному пункті Херсонщини, на сесії міської ради офіційно оголошено підсумки голосування по виборах міського голови. З мінімальним відривом тут переміг 54-річний регіонал Олександр Карасевич, котрий на минулих виборах балотувався від партії «Наша Україна», повідомляє наш власний кореспондент Василь ПІДДУБНЯК.
Глухов уже привітав Бабаєва
За попередніми даними, на виборах міського голови Полтави з великим відривом переміг підприємець Олександр Мамай, головними конкурентами якого були «діючий» міський голова Андрій Матковський та колишній голова обл-держадміністрації Валерій Асадчев. Новий очільник «приведе» із собою до міськради і депутатську більшість, яку становитимуть представники партії «Совість України»: у неї буде як мінімум 14 «партійних» депутатів і 24 депутати-мажоритарники. Це змінить політичні кольори у міськраді, де досі більшість складала фракція БЮТ (19 депутатів). Тепер їх залишилося лише четверо. Усього п’ять депутатів буде і в Партії регіонів, яка досі мала у міськраді 18 представників.
Зміниться влада і в Кременчуці. На виборах міського голови тут переміг народний депутат Олег Бабаєв. І хоч якою  напруженою була боротьба, та Микола Глухов, який упродовж останніх 10 років керував містом, визнав свою поразку і привітав Олега Бабаєва з перемогою, інформує наш власний корреспондент Віталій СКОБЕЛЬСЬКИЙ.