Представники України, Росії, Білорусі, Франції, Чехії та Словенії зібралися на п’ятому з’їзді Української асоціації емалювальників у Донецьку. 
Форум фахівців відбувався на базі АТ «Норд». Учасники представляли підприємства з виробництва побутової техніки, газової апаратури, кераміки, кухонного посуду. «Наша асоціація не є випадковою, — розповіла керівник організації Людмила Брагіна. — Свого часу діяла секція емалі в Академії науки і техніки СРСР. Досягнення вчених впроваджували в практику на підприємствах. Сьогодні професійне об’єднання емалювальників України об’єднує всіх фахівців у цій галузі: вчених, практиків, представників вузів, промислово-торговельних компаній. Ми докладаємо зусиль для просування використання емалі, яка відчуває конкуренцію з боку інших матеріалів, для збереження галузі та забезпечення інформаційної підтримки наших підприємств».
Гості відвідали дільниці покриття та складання побутових газових плит на Донецькому заводі газової та електропобутової апаратури, який входить до складу АТ «Норд». Людмила Брагіна повідомила, що багато років курує виробництво емалевого покриття на цьому підприємстві та пригадала часи, коли емаль наносили мокрим способом та обпалювали у так званих «горбатих» печах. Сучасне обладнання, в якому для нанесення порошку на складну деталь достатньо лише двох розпилювачів, справило на фахівців приємне враження. «Виробництво емалі — неймовірно важка справа, до того ж непередбачувана. Хоч би скільки ми її вивчали, таємниця залишається. Можливо, через це ми так любимо справу, якій служимо», — зізналася голова асоціації.