Група Е. БАТЕ (Білорусь) — «Шериф» (Молдова). 3:1.
«Динамо» (Україна, Київ) — АЗ (Нідерланди, Алкмар). 2:0. Голи: Мілевський, 47, 61.
«Динамо»: Коваль, Бетао, Хачериді, Алмейда, Михалик (Юссуф, 52), Вукоєвич, Гусєв, Єременко, Ель-Каддурі, Ярмоленко (Нінкович, 59), Мілевський (Зозуля, 90+1). В. о. тренера — Олег Лужний.
АЗ: Ромеро, Марселліс, Жалієнс, Морено, Клаван, Елм (Фалкенбург, 73), Схарс, Голман, Вернблом, Мартенс (Гудмундссон, 72), Джонатанс (Сігторссон, 72). Тренер — Гертьян Вербеек.
Рефері — Еспен Бернтсен (Норвегія).
Київ. Стадіон імені Валерія Лобановського. 17 000 глядачів. 12 градусів. Дощ.
Саме четвертий тур вніс достатню ясність у питання розподілу путівок до плей-оф у цьому квартеті. Власне, борисовському БАТЕ завдяки перемозі над тираспольським «Шерифом» уже вдалося достроково кваліфікуватися до весняної стадії. А от київському «Динамо», котре вдруге здолало АЗ, для досягнення мети залишилися ще формальності.
Забігаючи наперед, розповімо, що багатотисячний уболівальницький хор після фінального свистка не тільки хвацько і весело проспівав невмиручий український хіт «Гей, наливайте повнії чари», а й голосно скандував «Лужний!». То була найвища оцінка тренерської роботи.
Стосовно самої гри Олег Лужний, схоже, вже знайшов стежину, якою другий раз поспіль біло-сині приходять до перемог. І головним персонажем цих подій стає Артем Милевский, до якого прийшло друге дихання.
У першій половині поєдинку «Динамо» мало помітну перевагу, постійно атакувало, часом надовго притискало гостей  до їхніх воріт. Але вище всякої похвали діяв воротар АЗ і збірної Аргентини Сергіо Ромеро. Він відбивав, брав, парирував геть усі м’ячі, котрі летіли в бік його воріт. Одне слово, постійно творив дива.
Та після відпочинку динамівці, продемонструвавши гарну концентрацію, старалися вже не марнувати шансів. І двічі вразили ворота нідерландців, не пропустивши жодного м’яча. І обидва рази після передач Романа Єременка, котрий останнім часом досить успішно виконує нову для себе роль диспетчера, відзначався, як ми вже згадували, Артем Мілевський. У першому випадку він вийшов віч на віч з Ромеро і пробив його. У другому форвард добивав м’яча у ворота повз голкіпера у шпагаті. То був ну дуже ефектний момент.
Наставник гостей Гертьян Вербеек цього разу не називав результат несправедливим. Його команда, хоч і билася з усіх сил, але поступилася господарям насамперед в класі.
— «Динамо» сьогодні було кращим і заслужено перемогло, — заявив на прес-конференції після зустрічі алкмарський тренер. — Я не казав, що єврокубки для нас пріоритет. Шансів у Лізі Європи у нас було небагато. Тепер намагатимемося виграти у кожному матчі.
Ну, а «Динамо» сьогодні з перших хвилин чинило тиск на наші ворота. І якщо у першому таймі ми ще трималися, то на початку другого пропустили перший м’яч, а потім і другий, і особливих шансів у нас не було. Просто ми зустрічалися з командою вищого, ніж у нас, класу. І тут нічого не вдієш...
— Хочу подякувати вболівальникам, які дуже допомогли нам, — сказав Олег Лужний журналістам. — Футболісти виконали сьогодні мою установку з першої до останньої хвилини.
— Хачериді знову мало не наразився на червону картку... 
— Ми говоримо з ним про це постійно і просимо, і штрафуємо. Хоча є прогрес — він уже хоч руками не розмахує.
— Що відчували, коли стадіон скандував ваше ім’я?
— Було дуже приємно.
Максим Коваль надзвичайно радів перемозі над АЗ. Однак вважає, що тепер всі матчі для «Динамо» важливі, і не лише в Лізі Європи. Скажімо, треба дуже серйозно підготуватися до матчу 16-го туру в Прем’єр-лізі проти «Оболоні», котру динамівці прийматимуть на своєму стадіоні завтра. Нагадаємо, що в першому колі поєдинок між цими столичними командами завершився з рахунком — 2:2...
На знімках: на вістрі атаки — Артем Мілевський; «Динамо» мало гарячу підтримку трибун.
Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.