Вибори, до того ж будь-які, це не лише суха статистика про перебіг виборчої кампанії та самого дня голосування, встановлення результатів і висновки офіційних спостерігачів. Перегони, як власне і все наше життя, підносять нам інколи несподіванки (і не завжди приємні) та курйозні ситуації. 
На Чернігівщині у селі Петрівка надто буквально сприйняли слова Президента про створення святкового настрою у день виборів. У Будинку культури, де розміщувалася дільнична виборча комісія, святкували весілля.
***
З п’ятниці на суботу весь Ленінський район міста Миколаєва було обклеєно кольоровими листівками, на яких ішлося, що кандидат у депутати обласної ради Тетяна Ф. набирає дівчат-стриптизерш для поїздки в Туреччину. І відправить їх безплатно, за умови, якщо виборці проголосують за неї та надішлють фотографію бюлетеня по мобільному телефону. 
*** 
У Львові членом дільничної виборчої комісії стало п’ятимісячне немовля. Про це повідомив уповноважений представник партії «Україна Соборна» Андрій Волошин.
*** 
У Сумах на виборчу дільницю з’явився студент, одягнений у костюм супермена. Міліція змусила оригінала зняти червоний плащ перед дільницею, вважаючи це агітацією за комуністів. Окрім червоного плаща, молодик ще відзначився краваткою із зображенням пляшки пива. Своє вбрання студент пояснив тим, що 31 жовтня святкують Хелловін, коли вбираються у смішні костюми.
*** 
У Запоріжжі роботу дільниці на кілька годин паралізувала 80-річна бабуся. Виходячи з дому, вона забула витягти з-під пахви термометр. Під час голосування він випав і розбився. Тож місцевому рятувальному підрозділу довелося негайно проводити демеркуризацію підлоги. А вже коли стемніло, троє громадян у Хортицькому районі пограбували спостерігача однієї з партій, котрий повертався додому. Міліція спрацювала оперативно, і всі зловмисники були затримані, а речі, включаючи й посвідчення спостерігача, повернуті 20-річному власнику.
***
У Машівському районі Полтавської області члени виборчої комісії напередодні виборів випадково спалили свій штамп разом зі сміттям. За даними міліції, представники дільниці спалили штамп ненавмисно. Тож довелося оперативно виготовляти дублікат. Крім того, на Полтавщині траплялися випадки, коли особливо емоційні виборці рвали бюлетені, і не тільки свої. А одного, який прийшов голосувати під добрячим градусом, знудило просто на урну.
*** 
На Кіровоградщині у селищі міського типу Компаніївці перед початком голосування сейф у місцевій ТВК довелося відкривати не ключем, а «іншими засобами», повідомив заступник голови обласної організації Партії регіонів Валерій Манухін. Оскільки голова комісії заявила, що вона нібито загубила ключ. Після того, як замки на сейфі були зрізані, ключ знайшовся у підкладці пальто. А в Кіровограді на виборчій дільниці, облаштованій в одному з навчальних корпусів Державної льотної академії, над кабінками для голосування виявили... відеокамеру. Про це повідомила заступник голови обласного виборчого штабу партії «Батьківщина» Олена Армаш. Після втручання спостерігачів камеру прибрали. В офіційному роз’ясненні, розповсюдженому згодом прес-службою ДЛАУ, зазначалося, що камеру відеоспостереження на час проходження виборів було відключено. Наявність таких відеокамер (не тільки у навчальному корпусі, а й на інших об’єктах Льотної академії) передбачена правилами авіаційної безпеки. Після початку виборчої кампанії, 6 жовтня, у «спірній» відеокамері були демонтовані накопичувач і монітор-реєстратор інформації. Тобто вона тільки дивилася, але нічого не бачила...
***
На Рівненщині у Гощанському районі один із кандидатів у депутати під час передвиборної кампанії агітував за себе не на своїй дільниці (помилився округами). А у Костополі собака покусав одного із спостерігачів, який прийшов разом з членами ДВК до інваліда додому.
***
Напевно, найоригінальнішу зустріч із виборцями провів кандидат у депутати до Одеської міської ради Андрій Юсов. Вона відбулася у... лазні. Мешканці округу №60, де він балотувався, спочатку таку пропозицію сприйняли як жарт. Але на всякий випадок вирішили перевірити. З’ясувалося, що зустріч справді відбулася. Крім того, кандидат провів в одному з дворів свого округу китайську чайну церемонію. «Відомо, що китайці розуміються на чаї. До того ж сам процес чаювання сприяє приємному та продуктивному спілкуванню», — вважає А. Юсов.
Інформацію підготовлено за повідомленнями власних кореспондентів та інформагентств.