Про це під час брифінгу повідомили співголови об’єднання заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко (на знімку) та заступник голови парламентського Комітету з питань охорони здоров’я Віктор Корж. До об’єднання, як повідомили в секретаріаті заступника глави парламенту, ввійшли народні депутати з усіх п’яти фракцій, представлених у парламенті, загалом близько 30 осіб. А ініціювали його створення бютівці Євген Суслов та Валерій Дубіль, регіонали Віктор Корж, олімпійські чемпіони Олександр Волков та Ельбрус Тедеєв, «нунсівці» Володимир Карпук та Руслан Князевич, комуніст Юрій Гайдаєв та інші.
Мета об’єднання, за словами М. Томенка, «продемонструвати, що тема якості життя людини, підвищення його тривалості, та, відповідно, здоров’я не є привілеєм влади чи опозиції. Спільно опікуватися цими проблемами — обов’язок усіх державних діячів та політиків». Заступник глави парламенту зауважив також, що сьогодні влада захопилася своєрідною спортивною гігантоманією. «В арабських країнах модно вести змагання, хто збудує найбільший хмарочос у світі, а в українській владі стало модним змагатися за будівництво, здебільшого на бюджетні кошти, найбільших спортивних об’єктів у світі», — наголосив він. Натомість, за його словами, більшість української молоді не має елементарної можливості займатися фізичною культурою та оздоровленням. «Тому наша місія — створювати умови для занять спортом не лише для спортсменів, а для всіх громадян і, передовсім, молодих людей», — зауважив він.
Найближчим часом об’єднання «Здорова і спортивна Україна» обіцяє анонсувати свої перші проекти. Зокрема, сказав М. Томенко, до 20-річчя незалежності України планується відкрити 20 спортивних майданчиків, переважно в сільській місцевості.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.