Фракція БЮТ зареєструвала законопроект про заборону цензурування інформації, яка розповсюджується всесвітньою мережею.
Наш уряд готує рішення про ліцензування інтернет-видань. Про це на брифінгу заявила член фракції БЮТ Ольга Боднар. «Це дуже вигідно Кабінету Міністрів, тому що Інтернет має велику аудиторію і перспективи розвитку», — сказала депутат.
Бютівці переконані, що в такий спосіб влада хоче перекрити будь-яку критику на свою адресу. Однак тоді суспільство не зможе отримувати об’єктивну інформацію і спілкуватися в інтернет-просторі.
З огляду на можливі плани влади бютівці зареєстрували власний проект про заборону цензури, повідомляє прес-служба БЮТ.
А голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко також заявив, що його фракція не дозволить владі забрати свободу в Інтернеті. «СБУ моніторить український сегмент Інтернету за незрозумілими для громадськості критеріями. Блогери та активні представники інтернет-cпільности викликаються на «профілактичні» бесіди, а в парламенті зареєстрований урядовий законопроект, за яким інтернет-видання можуть бути прирівняні до інформаційних агентств, після чого їх потрібно буде реєструвати», — зазначив А. Шевченко. Отже, за його словами, законопроект про заборону ліцензування інтернет-видань — це один із способів захисту інтернет-простору.