Цей тур викликав особливий інтерес з точки зору готовності наших клубів до матчів першого туру групових турнірів єврокубків.

В Одесі «гірники» не лише намагались економно використовувати власні сили, а й відпрацьовували певні тактичні схеми, які можуть стати у пригоді в Іспанії. Певний подив викликала лише пара центральних оборонців: Ордець—Кривцов. А от варіант складу з одним форвардом — цілком прогнозований, бо саме так «Шахтар» виступає на міжнародній арені.

У Харкові зійшлися два учасники турніру Ліги Європи. Цікаво, що «Дніпро» в попередніх восьми сезонах не міг подужати «Металіст» на його полі. Але тепер багато чого змінилося. Насамперед те, що дніпропетровців очолює колишній наставник харків’ян Мирон Маркевич.

«Дніпро» мав помітну перевагу, і це не дивно, адже «Металіст» зазнав відчутних кадрових втрат. Однак матч вказав на проблеми в обох командах, особливо в обороні. Більше їх, природно, в «Металіста». Позитивний момент — поява на полі Коноплянки, котрий, схоже, повністю відновився і навіть гол забив.

У Запоріжжі вийшов драматичний поєдинок. У першому таймі «Зоря» мала перевагу, відкрила рахунок. А у киян, як кажуть, гра не клеїлася. Але після перерви ми побачили інше «Динамо», котре зрівняло рахунок, а потім і вийшло вперед. І якби підопічні Сергія Реброва реалізували більшість моментів, котрі створили після перерви, то їхня перемога не викликала б сумнівів.

Віддамо належне «Зорі», котра билася до останньої миті і врятувалася. А для «Динамо» це гіркий урок.

Момент зустрічі в Одесі.

Фото ФК «Чорноморець».