«Тимчасово не працюємо» — такий напис можна було побачити минулого четверга на дверях багатьох торгових точок ринків Тернополя, магазинів і кафе. Дехто до цієї фрази додавав: «А новий Податковий кодекс закриє нас назавжди». Більше тисячі підприємців зібралися під будівлею облдержадміністрації та облради на акцію протесту щодо прийняття податкового кодексу. Їхні вимоги були відображені на плакатах: «Ні» знищенню єдиного податку», «Пане Президенте, захистіть малий і середній бізнес!».
Це вже третя акція, на якій тернопільські підприємці висловлюють свою незгоду з податковим документом, що розглядається у Верховній Раді. Своїх представників вони делегували і на Всеукраїнську акцію, що відбувалася під стінами парламенту.
Слід сказати, депутати облради підтримали їхні вимоги і надіслали звернення до керівників держави з проханням врахувати вимоги підприємців під час прийняття Податкового кодексу. Пікетувальники заявили, що розіб’ють намети під стінами будівлі влади, щоб постійно нагадувати про свою незгоду з позицією уряду щодо малого і середнього бізнесу. Крайній захід, до якого вони можуть вдатися, — несплата податків.