Так названо аматорське відео, на якому відзнято жорстоке побиття дівчинки. Відеоролик розміщено в Інтернеті. Автор відео — учень 6 класу, герої — дівчата 13—16 років. Агресія одних та байдужість інших —основна сюжетна лінія кіно.
Події розгорталися у Полтаві. Серед білого дня підлітки влаштували розбірки біля школи. Дівчина 13 років, впавши на коліна, приймала численні удари дев’ятикласниці. Над жертвою стояла 16-річна учениця професійно-технічного училища, яка змушувала жертву витирати її взуття. Жах тривав близько 15 хвилин та супроводжувався нецензурною лайкою, а також сміхом та гучними коментарями з боку гурту учнів школи. Дівчинка, немов загнаний звір, терпіла образи та стусани колишніх подруг, а її однокласники та старшокласники байдуже спостерігали за всім, знімаючи криваве дійство на мобільні телефони.
Сергій Онищенко, нейрохірург Полтавської дитячої міської клінічної лікарні, розповів, що жертву насилля привезли у тяжкому стані. Обличчя дитини було в синцях, закривавлене, а в очах — непереборне відчуття страху та відчаю.
Діагноз не забарився: закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку та перелом кісток носа без зміщення.
За словами мами потерпілої школярки, товаришували віднедавна. Через деякий час дружба дала тріщину. Ймовірно, через мобільний телефон, який начебто донька викрала у однієї із дівчат.
«Вони вимагали гроші, — пояснює сама потерпіла, — спочатку сказали, щоб я принесла 500 гривень, пізніше — 250. У мене не було таких грошей, тому вони мене й побили». На моє запитання: чому ніхто із старшокласників, які були там, не захистили її, не втрутилися у конфлікт, дівчинка не відповіла.
Жанна Ахіджанян, начальник кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Полтавській області, каже, що з дитячою жорстокістю зустрічається не вперше, але цей випадок для неї є вкрай важким для розуміння.
Ще б пак!
Полтава.