Футбол. Ліга чемпіонів. Груповий раунд. 4-й тур. 3 листопада.
Група E. «Базель» (Швейцарія) — «Рома» (Італія). 2:3. ЧФР (Румунія) — «Баварія» (Німеччина). 0:4. 
Група F. «Челсі» (Англія) — «Спартак» (Росія, Москва). 4:1. «Жиліна» (Словаччина) — «Марсель» (Франція). 0:7. 
Група G. «Мілан» (Італія) — «Реал» (Іспанія, Мадрид). 2:2. «Осер» (Франція) — «Аякс» (Нідерланди). 2:1. 
Група H. «Партизан» (Сербія) — «Брага» (Португалія). 0:1.
«Шахтар» (Україна, Донецьк) — «Арсенал» (Англія, Лондон). 2:1. Голи: Волкотт, 10, Чигринський, 28, Едуардо, 45.
«Шахтар»: П’ятов, Срна, Чигринський, Ракицький, Рац, Гюбшман, Гай (Тейшейра, 62), Жадсон (Коста, 73), Вілліан, Едуардо, Адріано (Морено, 88). Тренер — Мірча Луческу.
«Арсенал»: Фабіанський, Ебуе, Скілаччі, Джуру, Кліші, Волкотт (Томас, 82), Істмонд (Вела, 59), Вілшир, Росицький, Насрі, Бендтнер (Шамаг, 73). Тренер — Арсен Венгер.
Рефері — Массімо Бузакка (Швейцарія).
Донецьк. «Донбас Арена». 51 153 глядача. 7 градусів.
Річ не в тім, що «Шахтар» у Лондоні поступився з великим рахунком, а вдома взяв мінімальний реванш. Головне, що чемпіон України, пропустивши першим у донецькому матчі (прогавили Волкотта і дали змогу втекти цьому, чи не найшвидшому в світі, гравцеві), помітно посилив гру, діяв дуже привабливо і завзято. Господарі перекрили і центр поля, і фланги, позбавивши суперника маневру.
І це принесло плоди — «гірники» зламали «гармашів». Після розіграшу стандарту (виконував Жадсон) високий Чигринський ефектно пробив головою, і м’яч влетів у ворота. Здавалося, можна було б перевести подих. Однак донеччани навіть і гадки не мали чинити так. Навпаки, вони ще більше додали жару. В одному з яскравих епізодів Срна передачею з флангу знайшов Едуардо, котрий без зайвої метушні поклав м’яча у ворота, мов більярдну кулю в лузу. Усі ці події та ще багато цікавих моментів уклалися в рамки першого тайму. Після перерви «Шахтар» і не збирався скидати оберти, демонструючи пристойну функціональну готовність.
Було б неправильно не згадати, що «Арсенал» прибув у Донецьк без кількох своїх головних виконавців — Фабрегаса, ван Персі, Аршавіна... Але і ті, хто вийшов на поле «Донбас Арени» у складі «гармашів», висококласні майстри. І значимість перемоги українського клубу не викликає жодного сумніву.
Після такої половини зустрічі відсиджуватися біля власних воріт гостям не було жодного сенсу. Вони було спробували у звичному для себе стилі встановити контроль над центром поля. Але «Шахтар» на своєму стадіоні і сам полюбляє володіти м’ячем та грати в комбінаційний футбол. Отож поступово наші гравці знову перебрали ініціативу і не раз мали нагоди збільшити рахунок. Хоча віддамо належне й футболістам «Арсенала», котрі могли моменти забити ще. Але блискуче (протягом усієї зустрічі) грав П’ятов, старанно й чітко діяли оборонці, а кілька разів господарів рятували стійки воріт.
На знімку: донеччанин Едуардо (в центрі) засмутив своїх колишніх одноклубників.