Промислові підприємства Дніпропетровська з початку року зекономили понад 28 тисяч тонн умовного палива. Зокрема, споживання природного газу зменшилося майже на 9 відсотків, електроенергії — більш як на 25. 
Як повідомляють в управлінні промисловості та енергетики міської ради, таких результатів вдалось досягти передусім за рахунок впровадження енергоощадних заходів. На це витратили понад 18 мільйонів гривень, а економічний ефект отримали майже вдвоє більший — 35 мільйонів.
У місті діє цільова Програма з енергозбереження, розрахована до 2012 року, яка спрямована на зменшення енергоспоживання бюджетними установами та комунальними підприємствами. Нею передбачено встановити прилади обліку природного газу та коректори обсягу газу в установах освіти та охорони здоров’я, більша частина коштів призначається на модернізацію схем теплопостачання міста. За чотири роки в реалізацію цієї програми планується вкласти 900 мільйонів гривень, у тому числі майже 198 мільйонів -з міського бюджету, 233 мільйона — з державного і понад 470 мільйонів гривень інвестицій.
Тут дитина обов’язково почне говорити
У дніпропетровському дитячому психоневрологічному санаторії №4 важкі розлади мови та ураження центральної нервової системи лікуватимуть без медикаментів.
Після реконструкції та оновлення фізіотерапевтичного відділення з’явилася можливість використовувати інноваційні медичні технології, що дасть змогу здолати захворювання на ранніх стадіях. Якщо раніше такі вади лікували з п’яти років, то тепер завдяки сучасним медичним розробкам починають з двох. Санаторій спеціалізується на лікуванні та реабілітації дітей із заїканням, дизартрією (порушення мови, за якого людина неясно вимовляє слова). Лікуватимуть і тих дітей, які взагалі не розмовляли через уроджену патологію.
Обласний комунальний заклад «Дитячий психоневрологічний санаторій №4» — єдиний в Україні медичний заклад такого профілю, фінансування якого здійснюється з обласного бюджету. Тільки на ремонт було виділено дев’ять мільйонів гривень.
Наразі тут можуть одночасно перебувати 60 дітей, а після відкриття в кінці року додаткового корпусу додасться ще 15 місць, і можна буде брати на реабілітацію малюків з одним із батьків.
Після реконструкції у відділенні працюють басейн, водолікувальниця з підводним масажем, перлинними ваннами, циркулярним душем та душем Шарко, є навіть кабінет електросну. Для дітей шкільного віку повністю забезпечено навчальний процес в рамках загальноосвітньої школи: є навчальні кабінети, підручники, комп’ютерні класи, спортивний майданчик, бібліотека, ігрові кімнати, підключення до Інтернету.
Комплексне лікування, що включає фізіо-, вітаміно-, дієто- та музикотерапію, логоритміку та лікувальну фізкультуру, дає максимальну можливість не застосовувати медикаментів, підтвердила директор санаторію Нестані Мехатішвілі, і вже за два місяці позбавити дитину вад.
Вихованці дитячих будинків, які також лікуватимуться у цьому центрі, отримають додатковий шанс бути всиновленими, зауважує начальник головного управління охорони здоров’я ОДА Валентина Гінзбург.
Загалом протягом року в дніпропетровському санаторії можуть оздоровитися до чотирьохсот дітей із міст та районів області.