Із семи кандидатів на посаду міського голови Немирова на Вінниччині виборці віддали перевагу 24-річному Олександру Качуру, синові колишнього міського голови. За нього проголосували 52 відсотки тих, хто прийшов на виборчі дільниці. Решта шестеро кандидатів навіть загалом не набрали такої кількості. Хоча серед претендентів були знані у місті люди -голова райради, два колишні прокурори, два директори підприємств. 
— Схоже, спрацював високий авторитет батька, — каже один із політологів. —Фактично це його голоси. Адже до виборів хлопець не був публічною людиною. Його знали тільки як сина міського голови. Та й досвіду управлінської роботи не має... 
За словами політолога, не можна також не брати до уваги притаманну у такому випадку українцям рису — жаліти скривдженого. Незадовго до виборів міського голову Немирова Віктора Качура затримали правоохоронці за підозрою в отриманні хабара у сумі майже два мільйони гривень. Затриманий стверджує, що таким чином конкуренти позбавили його можливості повторно балотуватися на посаду. Якщо це справді так, то навряд чи вони могли передбачити нинішній розвиток подій.
Новообраний міський голова каже, що провів 44 зустрічі з виборцями. Наочної агітації не використовував, бо не мав на це часу. Кожну зустріч розпочинав словами: «Було б справедливо, якби зараз на моєму місці був батько, бо йому є що сказати людям...» Олександр уточнює, що не було такого випадку, коли б люди не запитували про батька, про його здоров’я. Конкуренти до компромату не вдавалися. Тільки одного разу порізали шину в колесі автомобіля. До обрання міським головою Олександр Качур працював заступником директора ВАТ «Немирівське АТП». Його кандидатуру пропонувала організація партії «Наша Україна». «Сам я безпартійний, — пояснює пан Олександр. — Тому звернувся до довіреної особи батька. Вона представляє названу політичну силу. Однак бути моєю довіреною особою людина відмовилася. Я її розумію, агітувати за сина, батько якого у слідчому ізоляторі...» Син вірить у те, що суд виправдає батька. А він, у свою чергу, постарається не підвести його. «Я розумію, що переміг завдяки високому авторитету батька, — щиро зізнається пан Олександр. — Це його голоси. Тепер точно знаю, що він би отримав ще більшу довіру виборців. Постараюся довести всі розпочаті ним справи. Зробити їх ще краще. Жаль тільки, що на роботу не зможу тата взяти. Закон не дозволяє...»
 
Вінницька область.