Учора Голова Верховної Ради Володимир Литвин відвідав Посольство Російської Федерації в Україні, де залишив запис у книзі скорботи з приводу смерті колишнього Надзвичайного і Повноважного Посла РФ в Україні Віктора Черномирдіна та висловив співчуття російській стороні.
«Це втрата для Росії і для багатьох людей, які знали та мали можливість спілкуватися з Віктором Степановичем», — заявив Голова Верховної Ради України Володимир Литвин. «Для мене особисто смерть Віктора Черномирдіна — це втрата близької людини. Я знав його, ми часто зустрічалися, спілкувалися в неформальній обстановці, в тому числі в сімейному колі», — зауважив В. Литвин.
За його словами, В. Черномирдін дуже багато зробив для Росії пострадянського періоду, який вимагав від представників влади «тримати свої країни, що називається, на власних руках», і він належав до тих людей, які змогли зробити «неймовірно складну, титанічну, відповідальну роботу». Велика заслуга В. Черномирдіна, вважає керівник українського парламенту, полягає в тому, що він утримав на нормальному рівні — політичному та людському — взаємини між Україною і Росією. «З властивою йому рішучістю Віктор Черномирдін давав відсіч діям тих людей, які намагалися посварити наші народи, наші країни. І ця сторона його діяльності ще буде належним чином оцінена», — зазначив В. Литвин.