Етнографічний вернісаж «Волинський народний одяг» представив у Радивилові справжні скарби зі скринь дбайливих нащадків. Та й не тільки зі скринь. На основі давніх зразків одягу члени громадської організації «Центр дослідження і відродження Волині» відтворили чимало вбрань, які носили наші предки.
Вернісаж проводився у два тури. На першому етапі учасники заходу презентували костюм чи його елемент, прикраси минулих століть. Потім найкращий та найоригінальніший одяг вибирала компетентна комісія під керівництвом заслуженого працівника культури України Алли Українець.
Окрім цього, науковці та дослідники старовинного одягу знайомилися з технологіями та особливостями створення українського костюма. А що стосується переможців вернісажу, то їх визначали у різних номінаціях: «Автентична чоловіча сорочка», «Автентична жіноча сорочка», «Цілісний костюм (з однієї скрині)», «Жіноча прикраса», «Пояс», «Найстаріша запаска», «Автентична камізелька».
Етнограф Алла Українець так прокоментувала захід: «Зараз уже неможливо у повному обсязі відтворити одяг, у якому ходили наші предки 200, а то й 300 років тому. Але, на щастя, до наших днів дійшли зразки такого вбрання. А ще, якщо говорити про рівненські терени, то тут, на превеликий жаль, не було етнографів ні в 70-і, ні в 60-і роки. І коли потрібно було проводити експедиції, збирати народне вбрання кінця ХІХ — початку ХХ століття, записувати відомості, цього не відбувалося. Нарешті в цьому напрямку зроблено значний крок уперед».
 
Зразки жіночого одягу з минулих століть, представлені на радивилівському вернісажі.
 
Фото автора.