У Рівненському обласному перинатальному центрі — новому закладі області — медики врятували хлопчика, який народився з вагою 780 грамів. Тільки за шість місяців нинішнього року тут виходили 26 новонароджених з малою вагою. Щоразу, передаючи батькам немовля, яке набрало нормальної ваги, персонал дуже радіє, бо вкладає багато праці, щоб настала така щаслива мить.
А віднедавна у відділеннях інтенсивної терапії та постінтенсивного догляду для виходжування недоношених новонароджених Рівненського обласного перинатального центру за прикладом європейських країн запроваджено програму «Дорадо», що дуже допомагає медикам доглядати малюків.
— Програма «Дорадо» апробована у європейських країнах. В Україні впровадження її в перинатальних центрах ініціювала Асоціація неонатологів під керівництвом Тетяни Знаменської, — розповідає завідувачка відділення інтенсивної терапії новонароджених Оксана Новікова. — За допомогою «Дорадо» проводяться точні розрахунки ентерального та парентерального харчування, тобто всі компоненти, які потрібні для харчування глибоко недоношених і хворих малюків. Відтак харчування наближається до природнього.