У магазині «Наталка», розташованому на 7-й станції Великого Фонтана, у продажу з’явилася «Крупа гречана. Ядриця» за ціною 20 гривень 87 копійок за кілограм. До Одеси її поставило ТОВ «Крупяной дом» із Києва. У цьому ж магазині найпопулярніший серед одеситів 900-грамовий батон хліба «Обеденный» уперше перетнув межу в 4 гривні й коштує сьогодні 4,04 гривні.
Нинішній вересень порівняно з вереснем минулого року став місяцем стрімкого цінового зростання: хліб подорожчав на 10 відсотків, яйця — на 3, масло вершкове та олія — на 38. Картопля підросла в ціні на 61, цукор — на 43, молоко — на 33 відсотки.
За даними соціологічного дослідження «Матеріальне становище одеситів: думка городян», 60 відсотків жителів міста почали витрачати більш як половину сімейного бюджету на харчі. За словами соціолога Олександра Доброєра, «34 відсотки одеситів змушені будуть скоротити у своєму раціоні споживання м’яса. Кожен десятий житель міста планує скоротити споживання риби і хлібопродуктів».
Середня вартість продуктового кошика за місяць у місті зросла на 222 гривні. Продавці, щоб не шокувати покупців позахмарними цінами, знову стали вказувати їх не за кілограм, а за 100 грамів.
Що почім в Одесі:
яйце куряче (десяток) — 10 грн.;
цукор-пісок (кг) — 8,86 грн.;
молоко (літр) — 9,1 грн.;
ковбаса «Любительська» (кг) — 76 грн.;
судак (кг) — 32 грн.;
сир «Пошехонський» (кг) — 82 грн.;
сир домашній (кг) — 30 грн.;
сметана (кг) — 25 грн.;
свинина (кг) — 53 грн.;
яловичина (кг) — 52 грн.;
хліб «Обеденный» (0,9 кг) —4,04 грн.;
картопля (кг) — 6,5 грн.