Одразу кілька нещасних випадків трапилося цими днями з дітьми на Полтавщині. Так, до хірургічного відділення Котелевської центральної районної лікарні доправили 9-річного учня місцевої школи з пораненням у ліву ногу. Лікарі швидко переконалися, що хлопчика «підстрелили» з пневматичної зброї, і повідомили міліцію.

Невдовзі правоохоронці з’ясували, що це справа рук 28-річного місцевого підприємця. Чоловік раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності. Він нібито «випадково» і вистрелив із пневматичної гвинтівки калібру 4,5 мм.
Нині потерпілого лікують у хірургічному відділенні районної лікарні. А от що стосується «стрільця», то, як повідомили у відділі зв’язків із громадськістю УМВС України в Полтавській області, гвинтівку в нього вилучено, а самого чоловіка затримано. Вирішується питання про порушення кримінальної справи за статтею, яка передбачає позбавлення волі на строк до п’яти років.
А от у Миргороді 12-річний школяр загинув. Разом із товаришем вони вирішили піти до річки Хорол, щоби вирізати лози для луків та стріл. Хлопчик біг із ножем у руці, спіткнувся і... Поранення в груди виявилося смертельним: коли на місце пригоди примчала «швидка», він уже був мертвий...
Ще одна пригода з дітьми трапилася у райцентрі Нові Санжари. Тут унаслідок необережного поводження з вогнем виникла пожежа в цокольному приміщенні місцевого навчально-виховного комплексу. Зі школи було евакуйовано тисячу осіб — 900 школярів та сто вчителів. На щастя, тут ніхто не постраждав.