Ранкове засідання 3 листопада
День опозиції минув доволі традиційно — БЮТ знову заблокував трибуну та президію Верховної Ради.
За словами першого заступника голови фракції Андрія Кожем’якіна, до такого вчинку їх змусила вдатися відсутність у порядку денному постанови про створення ТСК з питань розслідування фактів блокування державними установами участі у виборчому процесі політичної опозиції, а також розслідування фактів порушення законодавства під час виборів 31 жовтня.
На включенні цієї постанови до порядку денного опозиціонери наполягали ще в понеділок на погоджувальній раді. Депутат повідомив також, що відповідна постанова була зареєстрована ще 13 вересня і що всі регламентні норми дотримано. На думку А. Кожем’якіна, не бажаючи розглядати цю постанову, Партія регіонів демонструє страх, бо боїться, що ідею про створення ТСК можуть підтримати і члени більшості. «Є конфлікти між Партією регіонів і Комуністичною партією в деяких регіонах, зокрема, в Криму, Луганську. Блок Литвина також незадоволений результатами, — сказав бютівець». Тож у залі було б достатньо голосів для ухвалення постанови.
Обурює опозиціонерів і те, що ніхто з керівництва парламенту не з’ясував причин блокування (як відомо, Голова Верховної Ради Володимир Литвин перебуває у відрядженні) і не скликав засідання погоджувальної ради. «На жаль, блокування — це єдиний спосіб показати, заявити про себе і вимагати, щоб погоджувальна рада була зібрана», — сказав А. Кожем’якін.
Натомість регіонали взагалі не розуміють поведінки меншості. Адже до порядку денного було включено 13 законопроектів, автори яких є представниками опозиції. Ще шість — мали включити до порядку денного. За словами Михайла Чечетова (фракція ПР), опозиція перебуває у стані «політичного нокдауна». А тому не зовсім розуміє, що робить. Водночас він додав: «Ми не проти, щоб вони не виконували свій порядок денний. Нехай поплачуть». Депутат запевнив журналістів, що в решту пленарних днів сесія все-таки відбудеться.
Інші фото з цієї події  шукайте в фотомагазині на сайті www.golos.com.ua.