Минулими вихідними провідні політичні сили на своїх з’їздах визначилися з партійними списками на парламентських виборах. У перших п’ятірках партій і блоків, які мають найбільше шансів потрапити до нового парламенту, — багато і нових, і старих облич, і не лише політиків, а й фронтових комбатів, активістів Майдана, журналістів, зірок шоу-бізнесу та спортсменів.

Партійний список «Блоку Петра Порошенка» на позачергових парламентських виборах очолив міський голова Києва, лідер «УДАРу» Віталій Кличко. У першій п’ятірці також Юрій Луценко, Ольга Богомолець, Володимир Гройсман, Мустафа Джемілєв. До першої двадцятки списку блоку також увійшли легендарний полковник ВПС України Юлій Мамчур, нинішні народні депутати Марія Матіос, Микола Томенко, Ірина Геращенко, Віталій Ковальчук, Руслан Князевич, Юрій Стець, Ігор Гринів, Оксана Продан, Наталія Новак, Віктор Пинзеник, міністр освіти Сергій Квіт. Під 19-м і 20-м номерами — журналісти Сергій Лещенко та Мустафа Найєм. Далі у списку багато відомих імен — голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, голова Одеської ОДА Ігор Палиця, ще один відомий одесит — Олексій Гончаренко (син Олексія Костусєва), шеф-редактор «Подробностей недели» на «Інтері» Ольга Червакова, головний редактор канала «Еспресо.TV», власник видавничого дому «Картель» Вадим Денисенко, народний депутат попередніх скликань Віталій Чепінога, співачка Оксана Білозір, екс-глава НБУ Степан Кубів і екс-міністр юстиції Роман Зварич, народний депутат Едуард Гурвіц.

Під час з’їзду наголошувалося, що об’єднання політичних сил спричинено тим, що сьогодні «вкрай важливе єднання демократичних сил у новому парламенті» і важливо не допустити туди політичні сили, які намагаються зруйнувати Україну. А лідер «УДАРу» Віталій Кличко заявив, що не залишить посаду столичного міського голови, оскільки туди його делегували кияни. «Це було б нечесно», — сказав він.

Блок Петра Порошенка також визначився з кандидатами в мажоритарних округах. Серед найпомітніших акцентів на «мажоритарці» — знову «родинні клани». Так, на виборчих округах на Закарпатті висунуто трьох братів Балог — Віктора, Івана та Павла, а також двоюрідного брата Балоги Василя Петьовку. 

На Вінниччині балотуватимуться від блоку Микола Катеринчук та Олександр Домбровський, на один із округів Одеської області претендуватиме Давид Жванія. У Києві від БПП у мажоритарних округах висунуто Євгена Рибчинського, Олександра Третьякова, Володимира, Ар’єва, Дмитра Андрієвського, Олексія Кучеренка та Віктора Чумака.

Виборчий список партії «Народний фронт» очолив Прем’єр-міністр України і лідер партії Арсеній Яценюк. До списку також увійшли Голова Верховної Ради Олександр Турчинов, радник міністра внутрішніх справ Тетяна Чорновіл, екс-секретар РНБО Андрій Парубій, комбати спецбатальйону «Миротворець» Андрій Тетерук і батальйону «Дніпро-1» Юрій Береза, глава МВС Арсен Аваков, екс-заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар, народні депутати В’ячеслав Кириленко, Лілія Гриневич, Микола Мартиненко, Ігор Васюник. Також за списком «Народного фронту» виборюватимуть місця у новому парламенті міністр соціальної політики Людмила Денісова, міністр юстиції Павло Петренко і екс-глава адміністрації Президента Сергій Пашинський. 

А ось лідер ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко поступилася першим місцем у виборчому списку кандидатів полоненій льотчиці Надії Савченко. Її згоду йти на вибори до парламенту підтвердили відеороликом, який продемонстрували делегатам під час з’їзду, де Савченко заявила, що «йде на вибори з цією командою». А сестра Надії Віра, котра також балотуватиметься в одному з мажоритарних округів на Київщині, зачитала її лист із російської тюрми. Сама ж Тимошенко у списку — на другому місці. У першій п’ятірці також депутат Київради Ігор Луценко, лідер фракції «Батьківщина» в нинішній Верховній Раді Сергій Соболєв, юрист Альона Шкрум, котра навчалася в Сорбонні та Кембриджі. До першої десятки списку ввійшли Вадим Івченко, Григорій Немиря, Іван Крулько, Олексій Рябчин та Ігор Жданов. Сергій Соболєв під час з’їзду заявив: партія сподівається, що статус народного депутата дасть змогу звільнити Надію Савченко з російського полону, вийти їй на волю та повернутися в Україну.

Список ВО «Свобода» на позачергових парламентських виборах був прогнозований. Очолив його, звісно, лідер партії Олег Тягнибок. До першої п’ятірки також увійшли заступник Голови Верховної Ради Руслан Кошулинський, депутати Олександр Сич, Богдан Бенюк та командир взводу 22-го мотопіхотного батальйону, який нині перебуває в зоні АТО, голова Харківської «Свободи» Олексій Миргородський. Олег Тягнибок, виступаючи на з’їзді, назвав головним завданням сьогодні — здобути перемогу у війні з Росією.

Стали відомі й виборчі списки багатьох інших політичних партій, які змагатимуться за місця в парламенті. У списку «Радикальної партії», який очолив лідер партії Олег Ляшко, — його помічник Андрій Лозовий, котрий прославився розкиданням листівок у парламенті з ложі преси, комбат батальйону «Айдар» Сергій Мельничук, співачка Злата Огневич, юрист Артем Запотоцький, голова Комітету виборців України Ігор Попов, комбат «Луганськ-1» Артем Відко, спортсмен-плавець Денис Сілантьєв, депутат Київради Ігор Мосійчук, волонтер Харківського військового госпіталю Олена Кошелєва, народний депутат України попередніх скликань Іван Заєць. Після з’їзду Радикальної партії, який відбувся на Володимирській гірці, було презентовано обладнання та військову техніку, придбані на зібрані партійцями кошти, яка одразу попрямувала до зони АТО. Радикали також заявили, що висуватимуть своїх кандидатів практично на всіх мажоритарних округах.

Визначився із кандидатами на своєму з’їзді й «Опозиційний блок». До нього увійшли шість партій: «Партія розвитку України», сформована з багатьох екс-регіоналів (очільник — екс-глава АП за часів Януковича, екс-глава Кіровоградської ОДА та екс-депутат-регіонал Сергій Ларін), «Україна вперед», «Партія державного нейтралітету України», «Трудова Україна», партія «Центр» та партія «Нова політика». Партія регіонів вирішила не долучатися до блоку і взагалі не йти на вибори. Остаточний виборчий список має бути затверджено днями. На форумі «опозиціонерів» учасники затвердили платформу та резолюцію блоку. Сергій Ларін назвав його основним завданням — відстоювання інтересів мешканців Південного Сходу України та припинення братовбивчої війни, відновлення миру. Серед активістів — Юрій Мірошниченко, Вадим Рабинович, голова Луганської обласної ради Валерій Голенко, директор Інституту стратегічних досліджень Андрій Єрмолаєв, екс-міністр молоді та спорту Юрій Павленко, архітектор і депутат першого скликання Лариса Скорик.