Учора заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко (на знімку ліворуч) взяв участь у відкритті виставки спортивних товарів та послуг і у презентації проектів на підтримку шкільного та масового спорту. Виставка приурочена до парламентських слухань про становище молоді в Украні: «Молодь за здоровий спосіб життя».
«Ми з нашими друзями і колегами із Асоціації спортивної індустрії України вирішили показати, що сьогодні може запропонувати спортивна індустрія для дітей, школярів та молодих людей. Оскільки нині маємо молоде покоління, яке п’є пиво і грає у комп’ютерні ігри. Тому хотіли б, щоб молоде покоління сповідувало здоровий і активний спосіб життя», — зазначив Микола Томенко. Він наголосив, що вперше на виставці є здобутки наших компаній. Заступник глави парламенту вважає, що центральна і місцева влада, бізнес мають взяти за основу роботу з відновлення спортивної інфраструктури і, звичайно, влаштування нових майданчиків.
А голова комітету Верховної Ради у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів, президент Асоціації спортивної індустрії України Валерій Сушкевич зауважив, що лише шість відсотків випускників загальноосвітніх шкіл можна вважати справді здоровими. А шістдесят відсотків — мають хронічні захворювання. Це, за його словами, свідчить про необхідність уваги українського суспільства і влади до здорового способу життя молоді. Також державної підтримки потребує і галузь спортивної індустрії.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.