Футбол. Сьогодні три українські клуби проведуть матчі четвертого туру групового раунду Ліги Європи. Харківський «Металіст» грає з італійською «Сампдорією» з Генуї (перший матч виграли українці — 2:1), львівські «Карпати» проведуть поєдинок проти іспанської «Севільї» на її полі (у Львові господарі поступилися мінімально — 0:1). Нарешті, київське «Динамо» приймає команду з Нідерландів АЗ (Алкмар). Два тижні тому в гостях кияни виграли — 2:1.
Одразу повідомимо, що вболівальницька аудиторія України матиме змогу спостерігати прямі трансляції матчів із Генуї та Севільї. Це зроблять відповідно канали «Футбол» та ІCTV (початок зустрічей — о 22.00 за київським часом).
Харків’яни, зрозуміло, добре вивчили суперника, перемігши його в домашній зустрічі. Але вдома «Сампдорія» за підтримки трибун гратиме зовсім інакше — агресивніше і цілеспрямованіше. Можемо навіть не сумніватися. Це добре усвідомлюють підопічні Мирона Маркевича. Головне, що в розмовах із журналістами вони наголошували: позитивного результату можна досягти лише за умов граничної концентрації.
«Карпати» також добре знають силу «Севільї». У Львові наші футболісти так і не підібрали ключі до воріт іспанців. Тоді всі намагання львів’ян виявилися марними. Як діяти успішніше проти суперника? Над цим питанням, немає сумніву, міркував усі ці дні разом із асистентами наставник «Карпат» Олег Кононов. Сподіватимемося, що львівський план дій буде ефективний.
Футболісти АЗ після домашньої зустрічі багато говорили про несправедливість результату. Мовляв, вони створили моменти, але реалізувати їх не поталанило. Тому в Києві збираються надолужити згаяне і показати свій справжній рівень. До матчу в столиці України футболісти АЗ почали готуватися одразу після поєдинку чемпіонату Нідерландів проти «Феєноорда». Учора вони здійснили переліт з Амстердама до аеропорту «Бориспіль». У Києві гості розмістилися в готелі «Хайят» і перед вечірнім тренуванням на динамівській арені мали трохи часу для відпочинку.
Заняття на стадіоні імені Валерія Лобановського футболісти з Алкмара розпочали о 19.30. А перед тим відбулася прес-конференція їхнього тренера Гертьяна Вербеека. Либонь, ви вже здогадалися, про що говорив отой наставник. Про важливість матчу, налаштованість його підопічних на перемогу. А тим часом представники обох клубів та офіційні особи УЄФА, які працюватимуть на матчі, повечеряли разом в одному з київських ресторанів.
Сьогодні до початку поєдинку у планах АЗ жодних заходів. О 18.00 команда залишить готель і вирушить на стадіон, де о 20.00 рефері Еспен Бернтсен з Норвегії  дасть свисток на початок гри. До речі, команду з Алкмара підтримуватиме понад 200 уболівальників, котрі розмістяться у 2-му і 25-му секторах.
Тим часом у таборі «Динамо» в Кончі-Заспі панує робоча атмосфера. Хворих лише двоє — Горан Попов і Андрій Несмачний. А от Андрій Шевченко вже оговтався і разом з усіма готується до поєдинку. Його також напряму транслюватиме канал ІCTV. Але було б дуже здорово, якби трибуни динамівського стадіону були заповнені і підтримали свою команду.
На знімку: два тижні тому динамівець Олег Гусєв корисно зіграв в Алкмарі, тоді після поданого ним кутового Євген Хачериді забив переможний м’яч у ворота АЗ.
Фото Павла КУБАНОВА.