Загальна ідея пропагування здорового способу життя є правильною і довела свою ефективність. Але поки що саме молоде покоління не розуміє небезпеки нинішньої моди на спосіб життя, який вона веде. На цьому наголосив заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко, відкриваючи парламентські слухання «Молодь за здоровий спосіб життя».
За словами заступника глави парламенту, майже 50 відсотків молодих людей почали вживати пиво ще до 16 років і роблять це постійно. Принаймні про це свідчать соціологічні дані. «Тобто половина молодих людей перебуває в системі підліткового алкоголізму».
На думку М. Томенка, для того щоб молодь вела здоровий спосіб життя, необхідно вирішити п’ять основних завдань. По-перше, повернути моду на здоровий, спортивний спосіб життя. Не останню роль у цьому, переконаний парламентарій, має зіграти телебачення. По-друге, розбудовувати, відроджувати спортивну фізкультуру, оздоровчу інфраструктуру. Тобто відновити спортивні об’єкти в школах, вузах тощо. Цьому сприятимуть і народні депутати, пообіцяв М. Томенко, які увійдуть у міжфракційне об’єднання «Спортивна Україна». Про його створення, сказав він, буде оголошено найближчими днями. По-третє, проводити профілактику шкідливих звичок. Тут має спрацювати, зокрема, й соціальна реклама. «Соціальна реклама для галочки нам не потрібна», — вважає політик. По-четверте, пропагувати здорове, органічне харчування. Адже неправильне харчування — це одна з небезпек нетривалого життя. І насамкінець, вирішити питання екологічної ситуації в країні. Якщо не покращити цей стан зараз, то матимемо чимало проблем, і не лише з молодим поколінням, резюмував Микола Томенко.
Докладніше читайте в наступному числі газети.