Двадцяту річницю незалежності України Кіровоградщина зустріне «похвальною піснею» на честь рідного краю. Йдеться про гімн області, з ініціативою створення якого на початку вересня виступив керівник облдержадміністрації Сергій Ларін.
Пропозицію вже почали втілювати в життя. На Кіровоградщині оголошено відкритий обласний конкурс на створення музичного символу області. Відповідно до затвердженого положення, гімн повинен мати життєстверджуючий характер, патріотичну спрямованість, оспівувати та возвеличувати Кіровоградщину, сприяти вихованню у жителів області почуття патріотизму, поваги та любові до рідного краю. Окрім того, у тексті бажано використати девіз «З добром до людей», що міститься на гербі Кіровоградщини.
Конкурс триватиме до 1 липня наступного року. В ньому можуть взяти участь автори різного професійного рівня, однак кожен з них має запропонувати (самостійно чи у співавторстві) лише один твір. Природно, він має бути написаний державною мовою. Музичний та літературний тексти необхідно подавати разом: окремо до участі у конкурсі їх не прийматимуть. Переможцям чи переможцеві конкурсу обіцяно грошову винагороду — 23 000 гривень.
Після затвердження найкращого варіанта гімну конкурсною комісією, яку очолюють голова облдержадміністрації та голова обласної ради, він стане спільною власністю територіальних громад сіл, селищ і міст області і використовуватиметься як один з офіційних символів Кіровоградщини.
Перше виконання майбутнього гімну області відбудеться під час святкування Дня Незалежності України у 2011 році.
Кіровоградська область.